De laatste koningin, het ware verhaal van Queen Elizabeth ll

De laatste koningin, het ware verhaal van Queen Elizabeth ll

10 september 2022 0 Door Deugenieten

London Bridge is down. Met deze vier woorden werd op 8 september 2022 het overlijden van de geliefde Queen Elizabeth aangekondigd. In ‘De laatste koningin’ kijkt Jo De Poorter terug op het leven van Queen Elizabeth ll.

Elizabeth was als jong meisje niet voorbestemd om de troon te bestijgen. Maar op haar vijfentwintigste werd ze onverwachts koningin, hoofd van de koninklijke familie, moeder en echtgenote. Terwijl het stof van de Tweede Wereldoorlog langzaam neerdaalde in het land, stond de jonge koningin, samen met de ervaren Winston Churchill, voor grote uitdagingen. Zeventig jaar lang stond Koningin Elizabeth II aan het roer en bracht ze met haar onwankelbaar leiderschap stabiliteit voor het Britse volk. In haar schijnbaar oneindige heerschappij heeft ze altijd het stichtende voorbeeld gegeven en was ze een inspiratie voor velen.

Op 6 februari 2022 zat Elizabeth 70 jaar op de Britse troon. In ‘De laatste koningin‘ geeft koningshuiskenner Jo De Poorter antwoord op de sleutelvragen rond haar recordbrekende koningschap. Het brengt daarnaast ook helderheid bij de talloze onbeantwoorde vragen over de langst regerende vorstin aller tijden en zij die haar omringen: Charles, Harry, Meghan, William, Philip, Kate, Camilla, Diana en de anderen.

‘De laatste koningin’ put uit 30 jaar verslaggevingservaring van Jo De Poorter, die op de eerste rij stond bij tal van grote mijlpalen van de Britse koninklijke familie. Daarnaast is het boek gebaseerd op uitgebreid biografisch onderzoek en op talloze gesprekken met onder meer paleismedewerkers, privésecretarissen, hofdames en vrienden van de familie.

‘De laatste koningin’ brengt het wervelende verhaal van het bekendste vorstenhuis ter wereld, met veel nog onbekende persoonlijke details en nieuwe, verhelderende historische inzichten. Zo levert het onder meer klaarheid in de misverstanden en commotie rond de Netflixserie The Crown. Wat is waar en wat niet en hoe maakt het de oude spoken op Buckingham Palace weer wakker?

Jo De Poorter is de meest geconsulteerde koningshuisdeskundige van het land. Hij is ook communicatiestrateeg en -trainer in het bedrijfsleven, de media en de politiek. ‘De laatste koningin’ is zijn vijfde boek. Later dit jaar verschijnt Wij, Elisabeth een nietsverhullende kroniek van eenentwintig onnavolgbare koninginnen en één kroonprinses die klaar is om koningin van België te worden.

De laatste koningin’ van Jo De Poorter is verkrijgbaar in de boekhandel en je kan het hier online bestellen.

Lees ook: Prachtig kostuumdrama The Gilded Age over de strijd tussen oude en nieuwe rijken

Volg ons op sociale media of contacteer ons