De humoristische waarheid over de schattige viervoeters in ‘Wat een rotkat’

De humoristische waarheid over de schattige viervoeters in ‘Wat een rotkat’

15 januari 2021 12 Door Deugenieten

In hooguit enkele plaatjes weet Lapuss’ de lezer aan het lachen te brengen met zijn grappige tekeningen en snedige humor over katten. Een handig boekje vol kattenplezier!

Soms heb je al eens nood aan vijf minuten ontspanning en wil je wel eens goed lachen. Dan komt ‘Wat een rotkat‘ helemaal van pas. Deze strip staat vol met korte grapjes die draaien rond (rot)katten. Soms bestaat de grap uit slechts 1 plaatje, soms beslaan de plaatjes twee pagina’s. Meer heeft auteur Lapuss’ niet nodig om je lachspieren aan het werk te zetten.

De titel ‘Wat een rotkat’ doet vermoeden dat de Belgische stripauteur Lapuss’ geen fan is van de kattensoort. Maar niets is minder waar. Kijk maar naar zijn pseudoniem Lapuss’. Inderdaad, kan het nog duidelijker zijn? Bovendien bestaat zijn eerder werk uit titels zoals ‘Katten, katten en nog eens katten’, ‘Bon chien’ en ‘Putain de chat’. Deze laatste is bovendien de Franstalige titel van ‘Wat een rotkat’. Het is overduidelijk dat Lapuss’ graag over dieren schrijft en ze tekent. Hij moet wel een echte dierenliefhebber zijn!

In ‘Wat een rotkat’ wil Lapuss’ eindelijk de waarheid over deze schattige, speelse en soms ondeugende viervoeters vertellen. Met hun grote ogen vol sluwheid kijken ze hun baasje aan in de hoop geaaid te worden. Of een vleesje te krijgen. Maar dat is allemaal maar schijn. Diep vanbinnen willen ze de mens gewoon ongelukkig maken. Op een erg humoristische manier probeert Lapuss’ ons te onthullen wat er zich in het brein van dit duivelse wezen allemaal afspeelt!

Gags met ballen

De tekeningen in deze gags zijn eenvoudig en in zwart-wit. De humor zit hem in de houding van de katten naar de mens (en omgekeerd) en in de speelse humor. Al is de humor niet altijd van de poes (Heb je ‘m?) en wordt grof taalgebruik niet geschuwd. Daardoor is deze (poes)lieflijke strip niet voor kinderoogjes geschikt!

Dit eerste deel van de reeks ‘Wat een rotkat’ valt op door zijn handig formaat. Het is een aanrader voor wie van korte, leuke gags houdt. En het kan al helemaal niet ontbreken in de boekenkast van elke kattenliefhebber. Het is bovendien uitkijken naar deel 2 dat binnenkort wordt uitgebracht. Miauw!

Ben je zelf benieuwd naar wat er zich afspeelt in die kattenkop? Haal dan snel ‘Wat een rotkat’ in huis. Je vindt het boekje in de boekhandel en online bij bol.com. Of doe mee met onze giveaway op onze Facebook en Instagram, misschien ontvang jij wel deze erg kattige strip. Dat is geen kattenpis!

Deze giveaway is helaas afgelopen. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe acties.

BoekenBoeken
Volg ons op sociale media of contacteer ons