Creatief aan de slag met de duurzame wijnpuzzels van ‘Water & Wines’

Creatief aan de slag met de duurzame wijnpuzzels van ‘Water & Wines’

16 juli 2021 2 Door Deugenieten

Ook gek op een glaasje wijn terwijl je aan het puzzelen bent? Dan zijn de creatieve puzzels van ‘Water & Wines’ ongetwijfeld iets voor jou. Deugenieten mocht er al eens van ‘proeven’ en ontdekte al puzzelend heel wat nieuwe wijnstreken.

Wat is er meer ontspannend dan een puzzel te leggen? Even weg van de realiteit en helemaal opgaan in het bereiken van je doel: Die puzzel afkrijgen. Ondertussen sip je aan een heerlijk wijntje uit je geliefde wijnstreek. Wat moet een mens nog meer hebben?

Ook bij Deugenieten houden we van een lekker glaasje wijn én van het plezier van een legpuzzel. We ontdekten via de puzzels van ‘Water & Wines‘ een ideale combinatie waarin we, puzzelenderwijs, meer leuke wijnregio’s leerden kennen.

‘Water & Wines’ werd vorig jaar opgericht door Yamit, een pas afgestudeerde sommelier uit het Zweedse Stockholm. Als meditatieve bezigheid hield Yamit altijd al van puzzelen, dus wilde ze haar beide passies graag combineren. Zo ontstond het idee om puzzels over wijn te maken. Want zeg nu zelf: Er is geen betere manier om alles te leren over wijngebieden, ‘appelations’ en druivenrassen.

Gemaakt met passie en aandacht voor detail

Al snel kreeg Yamit het gezelschap van vriendin en mede-puzzelliefhebster Mathilde. Ze wilden beide hun passie voor wijn op een leuke en creatieve manier delen door middel van mooi uitgewerkte wijnlegpuzzels. Elk van de legpuzzels wordt trouwens eerst met de hand getekend. Van ontwerp tot verpakking wordt gelet op de kleinste details. Yamit en Mathilde streven ernaar om puzzels te maken die niet alleen degelijk gemaakt zijn, maar tevens informatief en inspirerend zijn voor wijnliefhebbers over de hele wereld. Zo kom je al puzzelend meer te weten over regio’s, druiven, aroma’s maar ook over het combineren van wijn en gerechten.

Yamit en Mathilde willen dat de puzzels niet alleen informatief en leuk zijn, maar bovenal duurzaam. Daarom zijn alle gebruikte materialen recycleerbaar en worden alle puzzels en posters gemaakt in landen binnen de Europese Unie, in overeenstemming met de strengste Europese milieunormen. Bovendien laat ‘Water & Wines’ voor elk verkocht item een boom planten en doen ze een donatie om de wereldwijde toegang voor veilig drinkwater te verbeteren.

De Oude en de Nieuwe Wereld

De collectie wijnpuzzels van ‘Water & Wines’ begon met wijnen uit de Oude Wereld zoals Frankrijk, Italië en Spanje. Ondertussen breidde de collectie puzzels uit en komt ook de Nieuwe Wereld aan bod. De eerste in die collectie is de wijnpuzzel van Zuid-Afrika. Zowel de Oude als de Nieuwe Wereld-collectie wordt dit najaar verder uitgebreid. Zo komen binnenkort wijnpuzzels van Californië, Duitsland en Portugal aan bod. En er wordt bij ‘Water & Wines’ ook verder gekeken dan wijnen. Zo zijn Yamit en Mathilde binnenkort van plan een puzzel uit te brengen over Schotse whisky en zelfs een over Chinese thee. Voor de samenstelling van deze laatste werken ze nauw samen met een echte theesommelier.

Omdat de puzzels van hoge kwaliteit zijn, is het bovendien leuk om je afgewerkte puzzel in een kader op te hangen aan de muur. Ze ogen bovendien fraai en geven je muur dat leuke extraatje. Voor wijnliefhebbers die liever meteen het resultaat aan de muur hangen, maakte ‘Water & Wines’ hoogwaardige posters van de verschillende wijnregio’s. Door de kwaliteitsvolle druk op stevig papier hang je de poster op alsof het een echt kunstwerk is.

Onderhoudend en informatief

Zelf vonden we het puzzelen erg leuk, onderhoudend en bovendien informatief. Onze tip bij het maken van de puzzels is om te beginnen met de hoeken en daarna de randen. Ondertussen leg je de puzzelstukken van hetzelfde kleur bij elkaar. Zo verdeel je het grote werk in kleinere stukjes wat ervoor zorgt dat het puzzelen iets vlotter verloopt. Bovendien merkten we dat het puzzelen erg verslavend is. We wilden steeds nog die ene wijnstreek of druivensoort vinden waardoor we telkens bleven zoeken naar nog een nieuw laatste stukje.

De puzzels van ‘Water & Wines’ zijn een frisse benadering van een klassiek spel. De legpuzzels zijn van een heel hoog niveau en nemen je mee op een reis door de wereld van de wijn. De puzzels zijn prachtig met de hand geïllustreerd, educatief en duurzaam. Ideaal als geschenk voor puzzel- en wijnliefhebbers, of gewoon lekker voor jezelf!

Voor wie zijn puzzelplezier wil bevredigen en zijn wijnkennis wil uitbreiden zijn de puzzels van ‘Water & Wines’ een absolute aanrader. Je kan de volledige collectie ontdekken op waterandwines.com.

GIVEAWAY – Zelf deze wijnpuzzels ontdekken? Deugenieten geeft enkele puzzels en posters weg!

Deze giveaway is helaas afgelopen. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe acties.

Lees ook: Smiley Puzzel: Puzzelen met een glimlach

Volg ons op sociale media of contacteer ons