COVID-19 Test Centre op Brussels Airport

COVID-19 Test Centre op Brussels Airport

11 september 2020 0 Door Deugenieten

Het COVID-19 Test Centre op Brussels Airport gaat open op maandag 14 september. Dankzij dit Test Centre hebben passagiers de mogelijkheid om zich meteen op de luchthaven te laten testen. Ook wie niet reist maar in het kader van contact tracing getest moet worden, zal in het Test Centre terechtkunnen.

Goed nieuws voor wie binnenkort met het vliegtuig naar het buitenland reist. Binnenkort kan men zich op Brussels Airport laten testen op COVID-19.

Vanaf maandag 14 september kan wie terugkeert uit een rode zone en reeds beschikt over een activatiecode zich meteen na aankomst op de luchthaven laten testen. Tegen eind september zullen ook passagiers die reizen naar een land waarvoor een negatief testcertificaat vereist is zich kunnen laten testen op de luchthaven. Daarnaast zal ook wie niet reist, maar zich moet laten testen in het kader van de contact tracing en dus een activatiecode heeft, in het Test Centre terecht kunnen.

Voorlopig worden de resultaten nog extern verwerkt. Tegen eind september zal het mobiele lab op Brussels Airport klaar zijn en kunnen de tests ter plaatse verwerkt worden.

Het gaat om PCR-tests waarbij een staal wordt afgenomen in de neus.

De resultaten zullen binnen de 24 uur beschikbaar zijn. Zodra het laboratorium op Brussels Airport klaar is, zullen de resultaten al binnen de 3 uur beschikbaar zijn voor de sneltests en gemiddeld binnen de 9 uur voor de standaard tests.

Wie terugkeert uit een rode zone of zich moet laten testen in het kader van de contact tracing, en dus in beide gevallen een activatiecode heeft ontvangen voor een test, kan zich laten testen aan het RIZIV-tarief van 46,81 euro en hoeft niet te betalen voor een test. Dat gebeurt rechtstreeks tussen het RIZIV en het lab. Voor vrijwillige testen voor vertrekkende passagiers zonder activatiecode of voorschrift kost de standaard PCR-test 67 euro, voor een sneltest betaal je 135 euro.

Het Test Centre is zeven dagen op zeven geopend en dat doorlopend van 3u30 ’s ochtends tot middernacht. Wie een test wil laten afnemen, kan best online een afspraak te maken via deze link. De testresultaten worden via mail aan de passagier bezorgd en enkel doorgegeven aan Sciensano.

Volg ons op sociale media of contacteer ons