Belgian Icons blijven in de lucht

Belgian Icons blijven in de lucht

6 mei 2021 0 Door Deugenieten

Zes jaar geleden lanceerde Brussels Airlines haar eerste Belgian Icon vliegtuig, een toestel met een handgeschilderd design. Samen met Moulinsart creëerde de maatschappij Rackham. Het werd een vliegtuig beschilderd met 37 meter lange zwarte haai uit de wereldbekende stripreeks Kuifje, gebaseerd op de originele tekening van de hand van Hergé.

Je hebt ze waarschijnlijk al zien vliegen en misschien ben je er al mee op vakantie geweest: De Belgian Icons reeks van Brussels Airlines. Het is een van de vele manieren waarop de Belgische luchtvaartmaatschappij haar rol als ambassadeur van het land benadrukt. De maatschappij zal ook in de toekomst het beste van België naar de wereld blijven brengen.

Nu Rackham de deadline voor herschildering bereikt heeft, zijn Moulinsart en Brussels Airlines overeengekomen hun samenwerking te verlengen en de beschildering van het vliegtuig in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Dit betekent dat Rackham nog ten minste 5 jaar in de vloot van de luchtvaartmaatschappij zal blijven. Terwijl de buitenkant van het toestel bijna identiek blijft aan de huidige beschildering zal de binnenkant van het toestel een upgrade krijgen met nog meer illustraties van de hand van Hergé.

Met de vernieuwing van haar eerste Belgian Icon wil Brussels Airlines de voortzetting van haar rol als ambassadeur voor België benadrukken. Daarbovenop bevestigt de maatschappij dat haar vloot altijd minstens 5 Belgian Icon toestellen zal tellen.

Na Rackham in 2015 verwelkomde de maatschappij twee speciale vliegtuigdesigns in 2016: Magritte en Trident, opgedragen aan de Rode Duivels. Eén jaar later vervoegde Amare, een eerbetoon aan muziekfestival Tomorrowland, de vloot. Aerosmurf en Bruegel volgden in 2018 en 2019.

Nieuw Star Alliance vliegtuig

Terwijl Rackham in zijn originele staat hersteld wordt zal OO-SNC, het toestel dat vijf jaar lang het Europese luchtruim kleurde met de tekeningen van Magritte, omgevormd worden tot Star Alliance vliegtuig. Star Alliance is de grootste luchtvaartalliantie ter wereld, waarvan Brussels Airlines lid is sinds december 2009. Na 6.403 vluchten en 8.371.324 gevlogen kilometers zwaait Brussels Airlines het Magritte toestel uit. De voorbije vijf jaar kregen 866.331 passagiers de kans om mee te vliegen het bijzondere toestel dat bedekt was met de beroemde wolken en vogels uit drie schilderijen van René Magritte.

Trident, het vliegtuig opgedragen aan de Rode Duivels, blijft een eerbetoon aan de populairste sport in België: voetbal. Het populaire toestel krijgt een gedeeltelijke herschildering aan de buitenkant alsook een update binnenin. Binnenkort zal het toestel met registratienummer OO-SNA rondvliegen met portretten van zowel de Rode Duivels als de Red Flames aan de binnenkant. Trident blijft deel uitmaken van de Brussels Airlines vloot tot November 2022, wanneer toestel OO-SNA definitief de vloot verlaat.

Amare, het toestel opgedragen aan het beste muziekfestival ter wereld, draagt het Tomorrowland-design tot 2023. Het vijfde toestel in de Belgian Icon reeks, Aerosmurf, blijft rondvliegen met de geliefde, kleine blauwe smurfen tot 2024. Het jongste speciale toestel uit de reeks dat werd opgedragen aan één van de meest getalenteerde artiesten in de zestiende eeuw, Vlaamse Meester Pieter Bruegel de oude, zal tot 2024 deel uitmaken van de vloot. Mogelijke aanpassingen of vervangingen voor deze laatste drie beschilderingen zijn nog niet gekend. Wel is zeker dat de maatschappij de Belgian Icon reeks wil voortzetten in de toekomst met minstens 5 toestellen die België in de kijker zetten.

Heb jij de Belgian Icons van Brussels Airlines al gespot en heb je een favoriet toestel? Of ben je al met een van de speciaal beschilderde vliegtuigen op vakantie geweest? Laat het ons gerust weten.

Lees ook: Brussels Airlines vliegt deze zomer naar 79 vakantiebestemmingen

Volg ons op sociale media of contacteer ons