Belgen willen heel graag een gezelschapsspel onder de kerstboom geven én krijgen

Belgen willen heel graag een gezelschapsspel onder de kerstboom geven én krijgen

14 november 2022 0 Door Deugenieten

Nog geen idee welk cadeau je dit jaar onder de kerstboom wil leggen? Dan kies je best voor een gezelschapsspel. Heel wat Belgen verwachten immers zo’n speels cadeau onder de kerstboom te leggen of er een te mogen ontvangen!

De zalige tijd rond Kerstmis en nieuwjaar staat weer voor de deur, net als de lange winteravonden trouwens. Dit zijn de ideale momenten om met familie en vrienden gezellig samen te zijn en te genieten van elkaars gezelschap tijdens een ontspannende spellenavond. Kan jij je hierin ook helemaal vinden? Dan ben je niet de enige. Ruim de helft van de Belgen, zo’n 53%, overweegt namelijk om een gezelschapsspel cadeau te geven voor Kerst. En bijna net evenveel landgenoten (47%) zouden het dan weer fijn vinden om een gezelschapsspel cadeau te krijgen. Dat blijkt uit een onderzoek van Asmodee België, de gekende verdeler en ontwikkelaar van gezelschapsspellen, dat gedaan werd bij 1000 Belgen. Bij ouders met kinderen jonger dan 12 jaar liggen deze cijfers nóg hoger: maar liefst 3 op 4 van hen zou graag een bordspel cadeau krijgen.

Onder de kerstboom

Dat er bij heel wat Belgen gezelschapsspellen onder de kerstboom zullen belanden, staat nu al vast. Van de ondervraagde Belgen jonger dan 34 jaar wil zo’n 65% heel graag een pakje met een gezelschapsspel onder de kerstboom vinden. Bij ouders met kinderen is dat zelfs 75%. Veel kans trouwens dat er na het uitpakken van de cadeautjes meteen gespeeld zal worden. Ruim de helft van de ondervraagden (53%) zegt dat er deze kerstperiode een gezelschapsspel, nieuw of niet, op tafel zal komen. “Het is fijn om te zien dat Belgen nog steeds graag gezelschapsspellen spelen, cadeau geven én krijgen”, klinkt het bij Bert De Smet, directeur van Asmodee België. “De eindejaarperiode leent er zich ook perfect toe: met één speldoos geef je veel meer dan iets materieels. Je geeft oneindig veel ontspanningsmomenten én quality time cadeau, iets wat veel Belgen, sinds de coronacrisis, bewuster inplannen.”

Volgens het onderzoek spelen de Belgen het liefst met hun vrienden (47%), hun kinderen (46%) of hun partner (45%). Drie op de vijf Belgen zeggen dat een gezelschapsspel idealiter met maximum 4 personen gespeeld wordt. Dat Belgen heel graag de tijd nemen om een gezelschapsspel te spelen, blijkt ook uit dezelfde peiling. Bij vraag naar de ideale duurtijd van een gezelschapsspel, zegt slechts 7% dat het minder dan een half uur moet duren. Een kwart (27%) geeft aan dat het spel maximum een uur mag duren. Voor een ander kwart (23%) mag het spelplezier zelfs langer dan anderhalf uur duren.

Bordspellen op kop

Maar welke type spelletjes willen de Belgen nu het liefst cadeau krijgen? Op die vraag werden bordspellen (54%), familiespellen (41%) en strategische spellen (37%) het vaakst naar voor geschoven. Kaartspellen en creatieve spellen volgen met respectievelijk 30% en 26%.

Als je weet dat er bij 8 op 10 Belgen regelmatig een gezelschapsspel op tafel komt en dat bijna de helft van de Belgen graag een spel cadeau zou krijgen, dan mag je er zeker van zijn dat je de komende maand zal scoren met een gezelschapsspel als geschenk onder de kerstboom. En wie niet wil wachten tot eind december, houdt Deugenieten best in de gaten. We geven naar aanloop van de eindejaarsperiode graag enkele geschenkideeën mee maar zullen het niet nalaten ook heel wat mooi, lekkers én gezelligs weg te geven aan jullie. Daarbij zullen de gezelschapsspellen van Asmodee niet ontbreken!

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Deugenieten en ontvang als eerste het leukste, lekkerste en gezelligste nieuws! Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram en Facebook want ook daar valt er heel wat te deugenieten!

Lees ook: Geef juiste antwoorden, sprokkel seconden en word De Slimste Mens ter Wereld

Volg ons op sociale media of contacteer ons