Aziatische cravings? Deze 4 gerechten nemen je mee op culinaire roadtrip doorheen Zuidoost-Azië

Aziatische cravings? Deze 4 gerechten nemen je mee op culinaire roadtrip doorheen Zuidoost-Azië

24 maart 2022 0 Door Deugenieten

HelloFresh, de grootste leverancier van maaltijdboxen in de wereld, ontwikkelde samen met Singapore Airlines vier exclusieve Aziatische gerechtjes waarmee je je op culinaire roadtrip doorheen Zuidoost-Azië waant.

Azië is een droombestemming van velen, en zeker al van Deugenieten. De heerlijke keuken vol specerijen en kruiden doet ons meteen zin krijgen om op culinaire ontdekking te gaan.

“De Aziatische cuisine scoort dit jaar een plek in de top vijf van meest favoriete keukens volgens onze Belgische klanten”, vertelt Vicenta, receptontwikkelaar bij HelloFresh. Samen met Singapore Airlines ontwikkelde de bekende leverancier van maaltijdboxen daarom vier exclusieve Aziatische gerechtjes waarmee je je op culinaire roadtrip doorheen Zuidoost-Azië waant. Zin om samen een culinaire reis te maken? We geven je alvast enkele smakelijke ideeën van heerlijk culinaire bestemmingen.

Met HelloFresh op culinaire roadtrip

Bestemming #1: Thailand 

Waarheen je ook reist in Thailand, je zal er steeds merken dat eten een belangrijke rol speelt in de Thaise cultuur. In Thailand is vers en gevarieerd koken dan ook heilig. Het aanbod heerlijk lokaal geteelde ingrediënten is ontzettend groot en wordt zelfs verkocht op bootjes! Jawel, de drijvende marktjes moet je zeker bezocht hebben. Je vindt er ongetwijfeld alles voor Yam Nua oftewel een typisch Thaïse salade met biefstukpuntjes op smaak gebracht met verse limoen, gember en peper.

Bestemming #2: Vietnam

Volgende culinaire stop: Vietnam. Vietnamees eten is de laatste jaren erg populair geworden in de westerse wereld. Daar hebben de eenvoudig te bereiden gerechten en het gebruik van verse ingrediënten zeker mee te maken. Voor Vietnamezen is het dan ook heel gebruikelijk om uit te eten vanwege het uitgebreide aanbod aan eetgelegenheden en de goedkope prijzen. Op het menu staan steevast heel wat noedelgerechten. Met deze rijstnoedelbowl met rumpsteak en broccolini haal je dankzij HelloFresh die ervaring helemaal zelf in huis.

Bestemming #3: Indonesië 

Tijdens een culinaire trip kan je Indonesië niet overslaan. Voor een werkelijke smaakexplosie is Indonesië dan ook ’the place to be’. Het mooie van de Indonesische keuken is dat je vaak niet één gerecht hoeft te kiezen. Je krijgt er vaak op elkaar afgestemde kleine gerechten die perfect te combineren zijn. Zo kan je heel veel verschillende gerechtjes kiezen, lees: veel proeven! Eén van de meest populaire gerechten is de Indonesische rijsttafel. Naast verse ingrediënten heb je voor een heerlijk malse beef rendang geduld en liefde nodig. Het duurt namelijk enkele uren vooraleer het vlees van deze pittige runderstoofpot mals is. Een ander typisch Indonesisch gerecht is saté. Deze vleesspiesjes worden gemaakt van lam, rundvlees of kip en worden vaak geserveerd met pindasaus. Dit gerecht is in Indonesië dan ook overal te vinden, van eetstalletjes op straat tot high-end restaurants.

Bestemming #4: Singapore 

Last but not least: Singapore. Met een rijk eetcultuur die beïnvloed is door de Chinese, Indiase, Maleisische en Indonesische keuken, is Singapore een waar paradijs voor fijnproevers. Een van de meest iconische eetervaringen in Singapore kan je beleven in een hawker centre, een overdekte foodmarket, waar verkopers hun unieke gerechten via eetstalletjes aan de man brengen. Voor de culinaire toerist is dit een waar foodwalhalla. Een van de meest populaire gerechten die daar worden verkocht, is Singapore laksa. Deze heerlijke dikke noedelsoep met Chinese en Maleisische invloeden lijkt op een curry en wordt vaak gekookt met garnalen, plakjes vis, kokkels of tahoe. Liever vegetarische laksa? Kies dan een curry-noedelsoep met kokosmelk en vergeet de verse koriander en pinda’s niet!

Voor Christian Stenkewitz, General Manager Benelux bij Singapore Airlines, is de samenwerking alvast geslaagd: “We zijn enthousiast dat we Zuidoost-Azië dichterbij kunnen brengen via HelloFresh-gerechten geïnspireerd op de keukens van de favoriete tropische vakantiebestemmingen van onze passagiers”. En wij kunnen ons daar helemaal bij aansluiten.

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer informatie over deze Aziatische bestemmingen? Droom dan alvast hier weg van culinaire reizen. Ons rest nog enkel dit: Kin ahaan arroy kab, chúc ngon miệng, selamat makan of gewoon: eet smakelijk!

Lees ook: 10 topbelevingen die zorgen voor een zonovergoten trip naar Phuket

Volg ons op sociale media of contacteer ons