Acht vrouwen leggen hun ziel bloot in dansvoorstelling ‘She is always a woman to me’

Acht vrouwen leggen hun ziel bloot in dansvoorstelling ‘She is always a woman to me’

17 mei 2023 0 Door Deugenieten

‘She is always a woman to me’ is een transformerend traject dat startte als experiment en uitgegroeid is tot een avondvullende voorstelling met dansexpressie, muziek en woord over het collectief trauma van de vrouw.

Vooraleer de plannen van Isabelle Beernaert haar dansgezelschap voor seizoen 23-24 bekend worden gemaakt, eindigt de choreografe het huidige seizoen met twee voorstellingen van het unieke project ‘She is always a woman to me‘.

Gaia – oermoeder, oerkracht, oerverdriet

‘She is always a woman to me ‘ is een authentieke dansperformance waarin het leven van acht vrouwen centraal staat. Uit het eigen leven gegrepen, doorleefd en doorvoeld. Deze laatste productie van het seizoen handelt over de vrouw in al haar facetten, in haar al dan niet opgelegde rollen en in haar emotionele strijd. De voorstelling, gecreëerd door acht vrouwen onder artistieke leiding van choreografe Isabelle Beernaert, is ontstaan door het verlangen om tot de kern te komen en zo hun ziel bloot te leggen. Het zijn acht unieke verhalen geworden die gedeeld en herkend worden door iedereen. De vrouwen in de voorstelling nemen je mee en tonen je de naakte waarheid: de collectieve pijn en hun absolute veerkracht.

Nog niet zo heel lang geleden, en op sommige plekken zelfs vandaag nog, wordt de eigenheid van de vrouw in de kiem gesmoord. Vrouwen maken zich klein, onzichtbaar, en raken de relatie met hun eigen lichaam en gevoel kwijt. Het is een collectief trauma dat ze allemaal met zich meedragen. Transformatie zit in innerlijk werk, om zo steeds minder trauma aan hun kinderen door te geven. Maar transformatie zit ook in dans en expressie.

Acht vrouwen tussen de 26 en 56 jaar, zonder professionele achtergrond in de podiumkunsten zijn twee jaar lang samengekomen, na het volgen van een intensive dans-week. De eigen inbreng van de acht vrouwen op gebied van vrije beweging, teksten en muzikale inspiratie werden in een toegankelijke rauwe vorm gegoten en geënsceneerd door choreografe en regisseur Isabelle Beernaert.

De voorstelling speelt slechts twee dagen, op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni om 20u in Vrijetijdscentrum De Meermin in Waasmunster. Meer info en tickets kan je vinden op HetMakershuis.be.

Lees ook: Tentoonstelling ABBA 1974-2024 from Waterloo to the World komt naar België

Volg ons op sociale media of contacteer ons