500.000 bloemen fleuren Pairi Daiza op voor Pasen

500.000 bloemen fleuren Pairi Daiza op voor Pasen

30 maart 2022 0 Door Deugenieten

Pairi Daiza is klaar om jong en oud te ontvangen en samen Pasen te vieren in een tuin met meer bloemen dan ooit. In de beste dierentuin van Europa is het seizoen van chocolade eieren en paashazen meteen ook goed voor een reeks geboortes. Tijdens de paasvakantie kan je bovendien talrijke geschenken winnen.

500.000 bloemen, 500.000 kleuren

In Pairi Daiza is het fleurigste seizoen van het jaar begonnen. 500.000 bloembollen die de tuiniers van het park sinds de herfst aangeplant hebben, begonnen recent een voor een te bloeien. De krokusbloemen, magnolia’s, narcissen en tulpen kleuren vandaag de Jardin des Mondes. Er zijn dan ook weinig plekken in België die zo kleurrijk zijn als Pairi Daiza.

Pasen is voor Pairi Daiza ook een periode van enorme versieringen, zoals reusachtige eieren versierd door Belgische kunstenaars. Ook de grote smeedijzeren konijnen zijn traditiegetrouw op post om bezoekers te verwelkomen, net als de traditionele paasboom.

Tot en met paasmaandag 18 april lopen er bovendien drie verschillende wedstrijden waarbij bezoekers jaarabonnementen en Leonidas-chocolade kunnen winnen.

Babyboom

Ook het geboorteseizoen is herbegonnen. Begin februari mocht het park al een kleine zuidelijke witte neushoorn verwelkomen. De ooievaars van het park zijn veel nieuwe kleintjes aan het opvoeden, er zijn twee brilpelikanen geboren, twee gouden takins, kangoeroes, wallaby’s, en verschillende geboortes bij de ringstaartmaki’s en de zwartvoetpinguïns. De paasperiode is het ideale moment om hen voor de eerste keer te komen bezoeken.

Dierenverzorger voor een dag

Na een afwezigheid van twee jaar kan je in Pairi Daiza opnieuw bijzondere ervaringen beleven dicht bij de dieren. Zo kan je er ‘verzorger voor één dag’ worden. Tijdens deze onvergetelijke dag kan je van binnenuit kennismaken met het werk van de dierenverzorgers in de Jardin des Mondes. Tijdens uitzonderlijke momenten kunnen deelnemers kennismaken met enkele van de bekendste diersoorten in het park, en zich inleven in de rol van een verzorger.

bloemen kleuren pairi daiza pasen

Daarnaast staan de gidsen van het park paraat om scholen en andere groepen een onvergetelijke dag te bezorgen. Met verrassende weetjes over het park en diepgaande kennis over de dieren en de planten helpen ze om het magnifieke domein te bekijken door een andere bril.

Extra lang genieten

De 100 overnachtingsmogelijkheden in het Pairi Daiza Resort bieden stuk voor stuk wonderlijke, exclusieve verblijven die een bezoek aan Pairi Daiza met één of meerdere nachten verlengen. In het resort kan iedereen komen slapen dicht bij de walrussen, Siberische tijgers, ijsberen, zwarte beren, damherten, bruine beren, wolven en stellerzeeleeuwen. Uniek zijn de hotelkamers met zicht op de pinguïns.

Het Pairi Daiza Resort is, net als de rest van het park, onafgebroken open tot en met 8 januari 2023.

Lees ook: Een royale wandeling door de koninklijke serres van Laken

Volg ons op sociale media of contacteer ons