Zorgeloos met de kids op verkenning door Europa

Zorgeloos met de kids op verkenning door Europa

15 februari 2021 0 Door Deugenieten

We willen met z’n allen weer een stukje van de wereld ontdekken, maar hoe kan dat op een veilige manier? Een mobilhome biedt de oplossing. Het is een veilige bubbel waarmee je de wereld kan verkennen terwijl je toch voldoende afstand kan bewaren en drukte vermijden.

Heb je nood om je vleugels uit te slaan en de wereld opnieuw te verkennen maar heb je even geen zin om in een vliegtuig te stappen? Dan is een roadtrip met een mobilhome de ideale oplossing!

Het grote voordeel van zo’n ‘huis op wielen‘ is dat je je accommodatie gewoon met je meeneemt en zo vanuit je eigen veilige bubbel de wereld kan verkennen.

Uiteraard is een roadtrip met een motorhome in bijvoorbeeld Amerika, Canada of Nieuw-Zeeland de ultieme camperbeleving, maar voor wie een eerste keer met een mobilhome op reis wil is Europa een ideale try-out.

Groeiende interesse

Omwille van de huidige situatie verwacht camperreisorganisatie Travelhome dat de belangstelling de komende jaren gaat toenemen. Een van de meest gestelde vragen die de reisorganisatie krijgt is of een campervakantie geschikt is voor (kleine) kinderen.

Perry van de Wiel, de directeur van Travelhome heeft twee jonge kinderen en is dus absoluut ervaringsdeskundige. ‘Je kunt je kinderen geen groter plezier doen dan ze op een campervakantie te trakteren wanneer je met een aantal overwegingen rekening houdt’, zegt hij. ‘Ontegenzeglijk voordeel ten opzichte van een hotelvakantie is dat je alles bij de hand hebt: bed, toilet, douche, keuken en – afhankelijk van het gehuurde campermodel – een zee aan opbergruimte.’

De voordelen van een mobilhome

Voortdurend overnachten in verschillende hotels kan kinderen onrustig maken. Dankzij je eigen huis op wielen slapen ze de gehele vakantie in hun eigen vaste bed. Bovendien hoef je niet iedere ochtend de koffers opnieuw in te pakken. En omdat de grotere mobilhomes over zeer veel bagage- en opbergruimte beschikken, kun je makkelijk veel speelgoed meenemen. Tijdens het rijden kunnen de kinderen aan tafel zitten om een spelletje te spelen of een film te kijken.

Wanneer je op reis gaat met een mobilhome heb je bovendien alles bij de hand. Schijnt de zon, dan speelt het vertier zich buiten de camper af. Mocht het al eens regenen dan zit je lekker droog en beschut in de kampeerauto of onder een luifel met alles bij de hand.

Lees ook: DRIVE & CRUISE met Norwegian Cruise Line vanuit Europese havens

Voor moderne globetrotters biedt elke mobilhome bovendien voldoende stopcontacten voor de smartphone, haardroger, de Playstation en opladers.

Met ruim 8100 campings in Europa ben je trouwens nooit ver weg van een kampeerlaats of een mooi plekje op een camping. Het merendeel van de kampeerplaatsen en campings bieden loosplaatsen voor het afvalwater van de keuken, het (chemisch) toilet en de douche. Daarnaast kan je in veel landen, waaronder Duitsland, Schotland, Ierland, Frankrijk en Engeland, vrij overnachten.

Een vaak gemaakte fout die veel reizigers tijdens hun eerste vakantie maken is het inschatten van afstanden en reistijden. Met een kampeerwagen kan je niet zo snel rijden als met een gewone auto. Het is dan ook de ideale ‘slowcation‘!

Tot slot is een mobilhome ook vanuit hygiënisch oogpunt ideaal: Niemand anders dan je eigen gezin maakt gebruik van de keuken en de sanitaire faciliteiten.

Uitgebreid aanbod in Europa

De afgelopen jaren heeft Travelhome haar aanbod in Europa geleidelijk aan uitgebreid. Zo kan je een motorhome huren in meer dan 19 verschillende landen. Recent werden Italië en Zwitserland aan de lijst toegevoegd.

Meer informatie over vakanties met een mobilhome vind je op travelhome.nl.

Lees ook: De ultieme roadtrip langs de mooiste hotspots van Catalonië

Volg ons op sociale media of contacteer ons