Winter Time zorgt voor beestige eindejaarsperiode in Pairi Daiza

Winter Time zorgt voor beestige eindejaarsperiode in Pairi Daiza

17 december 2021 0 Door Deugenieten

Tot en met 9 januari zullen ijsberen, walrussen, rendieren, Siberische tijgers en pinguïns de bezoekers opnieuw verwelkomen in de Beste Dierentuin van Europa. Tijdens Winter Time wordt de Jardin des Mondes in Pairi Daiza sfeervol verlicht, zijn er speciale lichtshows en kan je er het noorderlicht gaan bewonderen.

Meer lichtjes dan ooit

Tijdens Winter Time wordt Pairi Daiza het meest verlichte domein van België. Wandelpaadjes, eeuwenoude bomen, historische gebouwen, gebedshuizen en culturele pareltjes: De komende feestperiode wordt de Jardin des Mondes versierd met tienduizenden lichtjes. Daarnaast zullen een aantal verrassingen waaronder lichtgevende dieren en muzikale poppentheaters in grote sneeuwbollen voor extra sfeer zorgen. Daarmee wordt het park omgetoverd in een perfecte omgeving om de Kerstman, die aanwezig zal zijn van 18 tot 24 december, en de bezoekers op passende wijze te ontvangen.

Grootste drijvende ijspiste van Europa

Winter Time in Pairi Daiza is ook het gedroomde decor om te schaatsen. De drijvende XXL-ijspiste (1500 m²) op het water naast het Russische paleis, de Izba, biedt plaats aan maximaal 500 bezoekers. In tegenstelling tot een traditionele ijspiste is de piste in Pairi Daiza gemaakt van 100% recycleerbare materialen en heeft ze geen permanente toevoer van water en elektriciteit nodig.

Het noorderlicht

Vanaf zaterdag 18 december worden indrukwekkende lichtshows geprojecteerd op drie van de bekendste gebouwen van het park. Ook de oude abdijtoren, die lange tijd ontoegankelijk was wegens archeologische opgravingen, zal een gepaste verlichting krijgen.

Pairi Daiza heeft ook een primeur in huis. In de grote koepelzaal die naast de boeddhistische tempel van The Middle Kingdom is geïnstalleerd, kan je voor het eerst het noorderlicht aanschouwen zonder dat je er voor naar het uiterste van de wereld moet reizen.

De kleuren en beelden van het 360°-lichtfenomeen zullen zeker de eetlust van fijnproevers opwekken. Daarom zullen er feestelijke seizoensgerechten (zalm, raclette, glühwein) verkrijgbaar zijn in de grote, pas gebouwde en magisch verlichte Dome. Er komt ook een tijdelijke uitgave van het huisgemaakte donkere kerstbier X’Mas. Het bier met subtiele toetsen van kruiden, gember, kaneel en chocolade wordt gebrouwen en gebotteld in de brouwerij van Pairi Daiza.

Meer info over Winter Time vind je op de website van Pairi Daiza.

Lees ook: Indrukwekkende expo in Waagnatie toont de veelzijdigheid van kunstenaar Leonardo da Vinci

Volg ons op sociale media of contacteer ons