‘Wijnroutes Nederland en België’ laat je de mooiste wijnstreken van de Lage Landen ontdekken

‘Wijnroutes Nederland en België’ laat je de mooiste wijnstreken van de Lage Landen ontdekken

24 november 2021 0 Door Deugenieten

Barbara Haverkamp laat in haar nieuwe reis- en inspiratieboek ‘Wijnroutes Nederland en België’ zien dat je voor mooie en bijzondere wijngaarden en wijnmakers niet ver hoeft te reizen. Ze deelt de beste wijnroutes in België en Nederland en neemt je mee langs betoverende plekken in de Lage Landen.

Wie geniet er niet van een heerlijk glaasje wijn uit een van de bekende Franse wijnstreken. Maar de wijnbouw beperkt zich al lang niet meer enkel tot Frankrijk. Ook in heel wat andere landen weten ze hoe kwaliteitsvolle wijn te produceren. Zo zijn er de gekende wijnen uit Duitsland en Italië maar ook Argentinië en Chili zijn erg populaire landen wat betreft wijnproductie. Toch hoeven we helemaal niet zo ver te reizen om te genieten van een smaakvol glas wijn. Ook in de Lage Landen zijn er namelijk heel wat wijnmakers die erg kwalitatieve wijnen produceren.

Deepbridge.be - The Sound of Music

Barbara Haverkamp is een wijnliefhebber pur sang met de nodige wijndiploma’s op zak. Ze heeft van haar hobby haar werk gemaakt door haar passie voor wijn te combineren met haar jarenlange marketingervaring. Met haar boek ‘Wijnroutes Nederland en België‘ wil Barbara iedereen inspireren om wijnhuizen dicht bij of juist iets verder van huis te gaan ontdekken: “Als er één ding is dat steevast terugkeert tijdens al mijn vakanties, dan is het wel wijnhuizen en wijngaarden bezoeken. Dezelfde beleving kun je nu ook dicht bij huis krijgen. Eén ding is duidelijk: wijn uit de Lage Landen zit in de lift.”

In ‘Wijnroutes Nederland en België’ gaat Barbara langs bij enkele verborgen wijnpareltjes die te vinden zijn in de Lage Landen. Zo neemt ze je mee naar een wijngaard waar klassieke muziek wordt afgespeeld tussen de ranken en waar je jezelf even in een droom waant wanneer je plaatsneemt aan een met linnen gedekte tafel tussen het groen. Je neemt als lezer een kijkje in de wijngaard die gevestigd is in een nonnenklooster en brengt een bezoek aan een jonge biodynamische wijngaard. Je ontdekt ook de verrassende urban wineries midden in diverse steden. Met achtergrondinformatie over Nederlandse en Belgische wijnen, prachtige foto’s, tips en interviews met bekende wijnambassadeurs is dit het perfecte (reis)boek voor de wijnliefhebber.

‘Wijnroutes Nederland en België’ van Barbara Haverkamp is uitgegeven bij Kosmos Uitgevers en kan je makkelijk hier online bestellen.

Lees ook: Geef je thee- en koffiemoment een extra boost met Chocolate Balls van Aubrion

Volg ons op sociale media of contacteer ons