Ward Hulselmans heeft genoeg van drama en scheept in voor een ‘Enkele reis realiteit’

Ward Hulselmans heeft genoeg van drama en scheept in voor een ‘Enkele reis realiteit’

24 september 2020 0 Door Deugenieten

Ward Hulselmans, scenarist van televisiereeksen zoals ‘Witse’ en ‘Salamander’, brengt een eerste boek uit dat gaat over het kleine geluk en de mooie dingen in het leven. Deze keer geen fictie voor Hulselmans, maar een ‘Enkele reis realiteit’.

Ward Hulselmans was zeventien jaar beroepsjournalist voor hij in 1989 scenario’s voor televisiereeksen begon te schrijven. Ongetwijfeld ken je de fictiereeksen ‘Stille Waters’ en ‘Witse’, maar ook ‘Niet voor publikatie’, ‘Heterdaad’ en ‘Salamander’ zijn van zijn hand. Hulselmans ontving tal van prestigieuze tv-prijzen, waaronder de Prix Italia en de Bert Leysen-prijs. En terwijl miljoenen kijkers genoten van zijn verhalen, vond Hulselmans er zelf weinig aan. “Als ik aan één op de tien scenario’s plezier heb beleefd zal het veel zijn” zegt Hulselmans.

Zoektocht naar klein geluk

Bijna dertig jaar schreef Ward Hulselmans succesvolle tv-series. Maar in het voorjaar van 2019 beslist hij dat het genoeg is geweest. Gedaan met fictie en drama, ze hebben zijn leven al te lang gedomineerd. Hulselmans beslist om zich voortaan te concentreren op de kleine dingen die het leven zo mooi en licht maken. Aan de hand van een dagboek vertelt Hulselmans hoe hij zich onttrekt aan de drukte van het leven. Hij zoekt bewust de stilte, traagheid en afzondering op. Dat doet hij in zijn huis in Wallonië en tijdens zijn reizen op vrachtschepen. Hij neemt ons mee naar daar waar hij tot rust komt en zijn gedachten helemaal leeg kan maken. Hulselmans geniet meer van een spontane ontmoeting met een wildvreemde dan van een geplande afspraak die helemaal volgens plan verloopt.

“Aan de 135 zondagavonden tv-drama die uit mijn pen kwamen, heb ik absoluut geen pret beleefd en het succes achteraf veranderde daar niks aan. Schrijven was altijd afzien en ik had er simpelweg genoeg van.”

– Ward Hulselmans

‘Enkele reis realiteit’ is het dagboek van een gekwelde ziel, die na een bewogen leven ongefilterd schrijft over zijn momenten van klein geluk, zijn onzichtbare littekens, zijn zoektocht naar een leven vol geborgenheid. Het boek geeft een unieke blik op het leven van Vlaanderens bekendste scenarist. Hij vertelt eerlijk en rechtdoorzee over zijn gevoelens. Dankzij de vlotte schrijfstijl van Hulselmans raak je als lezer onmiddellijk geboeid door de rauwe, heldere kijk die Hulselmans heeft op het leven. We hopen alvast dat Hulselmans niet snel beslist om te stoppen met non-fictie. Wij willen meer van dat!

‘Enkele reis realiteit’ is uitgegeven bij Manteau en verkrijgbaar bij de boekhandel of online.

Lees ook: Nieuwe thriller ‘Val’ van misdaadauteur Toni Coppers houdt de spanning er in

BookSpot de online boekwinkel

.

Volg ons op sociale media of contacteer ons