Vlaamse striphelden beleven knotsgekke avonturen

Vlaamse striphelden beleven knotsgekke avonturen

23 oktober 2020 0 Door Deugenieten

Ook in het najaar zitten onze Vlaamse striphelden niet stil. Zo maakt Urbanus kennis met de nieuwste inwoner van Tollembeek, heeft Markske een nieuwe job als nachtwaker in een museum, gaat de Nachtwacht de strijd aan met kwaadaardige vogels en moeten Suske en Wiske al hun verbeeldingskracht gebruiken om Van Zwollem te redden.

Suske en Wiske: De zwijgende Zwollem

Dit jaar vieren Suske en Wiske hun 75ste verjaardag. In hun stripverhalen zit er echter geen sleet op: ze blijven eeuwig jong en beleven nog steeds de meest knotsgekke avonturen. Dat doen onze helden ook in hun nieuwste album ‘De zwijgende Zwollem‘. Wanneer het hele dorp onder water komt te staan, kunnen Suske en Wiske, Jerom, Lambik en Tante Sidonaia logeren in het kasteel van Van Zwollem. Al snel blijkt dat er rare dingen gebeuren in het kasteel van de ouwe Van Zwollem. Wiske ziet spookachtige lichtschijnsels en hoort vreemde geluiden in de toren van het kasteel. Anne-Marie, de dochter van Van Zwollem, doet echter alsof er niets aan de hand is. Wanneer Van Zwollem ontvoerd wordt en Wiske ontdekt dat er in het kasteel wel meer vreemds aan de hand is, moet Anne-Marie wel spreken. En die waarheid tart elke verbeelding…

‘De zwijgende Zwollem is ondertussen het 354ste album van Suske en Wiske en nog steeds blijft het boeiend van begin tot einde. Net als bij de andere verhalen van het bekende duo is ook dit album een ode aan de verbeelding. Iets wat kinderen en volwassenen nooit zouden mogen verleren. Het album heeft een leuke verhaallijn dat de fans zeker zal aanspreken.

Urbanus: Het drama van Wortelana

Urbanus zit al aan zijn 190ste album en de absurde humor en knotsgekke verhalen zijn er al die tijd niet minder op geworden. Ook nu weer hebben Willy Linthout en Urbanus de lade van absurditeit opengetrokken. In ‘Het drama van Wortelana‘ krijgt Tollembeek er een nieuwe inwoner bij. Madam Wortelana is in het nabijgelegen bos komen wonen. Madam Wortelana is een uitzonderlijk figuur die maar al te graag bezig is met haar kruiden en haar magische groenten. Urbanus zou Urbanus niet zijn mocht hij niet snel doorhebben dat er een reukje zit aan zijn nieuwe dorpsgenoot. Want geef toe, wandelende wortels, daar heeft iedereen toch flink zijn twijfels over. Is Madam Wortelana een lieve fee die geeft om haar dorpsgenoten, of is ze gewoon een boze toverheks? Ze slaagt er in ieder geval in om Tollembeek binnen de kortste keren in rep en roer te zetten met haar geneeskrachtig wondermiddel: de wortel.

Ook nu weer weten Willy Linthout en Urbanus de lezer te overdonderen met hun lachwekkende grappen en kleurrijke tekeningen. De Urbanusstrips zoeken zoals altijd het randje van de absurditeit op, maar weten het steeds op een erg leuke en doldwaze manier te brengen. Een absolute aanrader voor wie van absurde humor houdt!

F.C. De Kampioenen: De grimas van de paljas

Dat F.C. De Kampioenen populair blijft, moet niet verwonderen. Zowel de jonge als iets minder jonge generaties zijn fan van de grappen en misverstanden die zich afspelen binnen de leefwereld van de voetbalvrienden. Ook in ‘De grimas van de paljas‘ zitten De Kampioenen niet stil. Een dievenbende teistert immers de streek. Er wordt in de buurt vaak ingebroken en dat verontrust ook De Kampioenen. Niemand voelt zich nog veilig, ook Boma niet. Die heeft immers heel wat zwart geld liggen in de kluis en neemt bijgevolg de nodige maatregelen om zijn villa te beveiligen. Bieke is inmiddels apetrots op haar Markske: Hij wordt nachtwaker in het lokale museum. De eerste nachten vallen niet mee voor Mark, want wakker blijven is de boodschap. Wanneer Fernand een schijnbaar goedkoop beeldje verkoopt voor 300 euro aan de directrice van het museum, denkt hij een goede deal gedaan te hebben. De vreugde is echter van korte duur want een paar dagen later leest hij in de krant dat het beeldje van onschatbare waarde is. Dat is ook de dievenbende niet ontgaan. Ze besluiten om het beeldje te stelen. Wanneer ook Mark spoorloos verdwijnt, gaan alle Kampioenen op zoek naar hem. Maar ook zij verdwijnen, één na één.

Het 109de album van F.C. De Kampioenen staat, in tegenstelling tot vele andere verhalen van Vlaanderens bekendste voetbalploeg, niet bol van de misverstanden. Er is daarentegen een leuke, spannende verhaallijn die vele stripliefhebbers zullen weten te waarderen. Uiteraard is Fernand nog steeds de op geld beluste sjacheraar en blijft Markske de onhandige slungel, de Kampioenen zullen immers nooit veranderen. En gelukkig maar, want zo blijven hun verhalen zorgen voor de nodige ontspanning, zowel bij groot als klein.

Nachtwacht: Het monsternest

Nachtwacht is de jongste van deze stripreeksen maar is daarom niet minder bekend. De albums zijn vooral geliefd bij het jonge publiek van de gelijknamige televisiereeks op Ketnet. Ook in ‘Het monsternest‘, het vijfde album uit de reeks, duikt een wezen uit de onderwereld op.

Parisiana is een weeskind dat een tijdje in de herberg logeert. Ze heeft stiekem een oogje op Vladimir, maar hij beseft dat hij als vampier nooit een normale relatie met haar kan hebben. Het meisje is dol op vogels en gaat vaak op fotojacht. Zo merkt ze dat de vogels uit het bos zich vreemd en agressief gedragen. Grote groepen kwaadaardige kraaien vallen zelfs de bewoners van Schemermeer aan. De Nachtwacht zet alles op alles om de oorzaak van dit bizarre gedrag te achterhalen en het wezen uit de onderwereld te verjagen.

De fans van de populaire fantasiereeks Nachtwacht zullen absoluut genieten van ‘Het monsternest’. Het leuke verhaal is dankzij de eenvoudige verhaallijn makkelijk te volgen en zal de jonge lezers van begin tot einde in spanning houden.

Deze nieuwe avonturen van Suske en Wiske, Urbanus, F.C. De Kampioenen en Nachtwacht zijn te vinden in de boekhandel en online bij deze winkel.

Lees ook: ‘De Wolf’, ‘Licht’ en ‘Een seconde later’ – Drie aangrijpende avonturenstrips die tot de verbeelding spreken

BoekenBoeken
Volg ons op sociale media of contacteer ons