Verleden en heden komen samen in ‘Het geheim van Raven Hall’

Verleden en heden komen samen in ‘Het geheim van Raven Hall’

9 juni 2021 0 Door Deugenieten

Een op het eerste gezicht onschuldig moordspel in een prachtig landhuis blijkt een heel andere wending te nemen. In haar tweede boek ‘Het geheim van Raven Hall’ weet auteur Emma Rous opnieuw de spanning vast te houden tot aan het einde.

Auteur Emma Rous wist de twee ambities die ze als kind had waar te maken: voor dieren zorgen en verhalen schrijven. Dat eerste heeft de gewezen dierenarts gedurende achttien jaar met veel overgave gedaan. Maar ook haar tweede droom kwam uit. Emma Rous wist met haar debuutroman ‘De tweeling van Summerbourne‘ meteen te scoren bij de lezers die houden van een spannende roman.

Met haar tweede boek ‘Het geheim van Raven Hall‘ gaat Rous verder op het elan van haar eerste roman. Ook deze keer is het hoofdpersonage op zoek naar haar identiteit en ook nu speelt het verhaal zich af in een prachtig landhuis. Bovendien worden ook in dit boek verhalen uit het verleden en het heden met elkaar afgewisseld.

Een sinister geheim

Sadie Langton heeft het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Ze is net haar twee deeltijdse baantjes kwijtgeraakt en haar droom om actrice te worden komt niet echt van de grond. Ze vreest dan ook het dak boven haar hoofd te verliezen wanneer ze haar huurgeld niet meer zal kunnen betalen. Gelukkig weet haar impresario een fantastische job te regelen waarvoor Sadie zelfs geen auditie hoeft te doen. Ze kan immers meedoen aan een murder mystery event op het landgoed Raven Hall. Een bedrijf dat moordspellen wil organiseren, wil het spel uittesten en heeft daarvoor acteurs nodig. Het is wel wat apart werk, maar Sadie heeft het geld nodig. Wanneer ze bovendien het prachtige landhuis ziet waar het moordspel zal doorgaan, denkt ze dat ze niets te verliezen heeft.

Naarmate de dag overgaat in de nacht en het moordspel van start gaat, krijgt Sadie het gevoel dat er iets niet klopt aan de glamoureuze gasten die aankomen. Terwijl het feest begint, wordt het huiveringwekkend duidelijk dat er een spelletje wordt gespeeld met iedereen… ook met haar. Sadie wil weten wie haar medegasten precies zijn en om welke exacte reden zijzelf op Raven Hall is?

Mee op speurtocht

Het boek bestaat uit twee verhaallijnen. Enerzijds is er het verhaal van Beth dat zich in het verleden afspeelt. Het andere is het verhaal van Sadie dat zich in het heden afspeelt. Ogenschijnlijk zijn het twee afzonderlijke verhaallijnen die enkel het landhuis Raven Hall gemeenschappelijk hebben. Maar zoals het een goed boek past wordt in de loop van het verhaal duidelijk dat beide verbonden zijn met elkaar.

De korte hoofdstukken volgen elkaar snel op wat vaart geeft aan het boek. Dat merk je al snel eens je het begint te lezen. Doordat je als lezer al snel geïntrigeerd raakt door het boeiende verhaal, wil je steeds meer te weten komen en is het moeilijk het boek aan de kant te leggen. Daar zit de vlotte schrijfstijl van Rous zeker voor iets tussen, net als het mysterieuze element van een moordspel.

Omdat het zowel voor het hoofdpersonage als voor de lezer een grote vraag blijft waarom Sadie aanwezig is bij het moordspel in Raven Hall, ga je ook zelf meespeuren om de waarheid te achterhalen. Meermaals zorgt een onverwachte plotwending ervoor dat we even op een dwaalspoor raken en opnieuw moet schakelen. Dat maakt dat het boek verrassend en spannend blijft tot op het einde. Om nog maar te zwijgen over het einde dat voor de nodige verbazing zal zorgen.

De tweede roman van Emma Rous is een aanrader voor wie de speurneus in zichzelf wil loslaten. Het is een vlot geschreven, spannend verhaal dat je in een ruk wil uitlezen. ‘Het geheim van Raven Hall’ is nu verkrijgbaar in de boekhandel en je kan het hier online bestellen.

Lees ook: Jill Mansell zorgt met ‘Tot aan de zon en terug’ voor zomerse feelgood

Volg ons op sociale media of contacteer ons