Toerist in eigen land: zes inspirerende tips om Brugge te (her)ontdekken

Toerist in eigen land: zes inspirerende tips om Brugge te (her)ontdekken

9 september 2020 0 Door Deugenieten

Met bootjes gevulde grachten, middeleeuwse gebouwen, sierlijke zwanen nabij het Begijnhof,… We kennen allemaal de charmante beelden van Brugge. Tijd voor Deugenieten om deze historische stad zelf te ontdekken.

Slenteren langs Brugse street art

Kunst vind je in overvloed in de Brugse musea, maar niet alleen daar kom je als kunstliefhebber aan je trekken. De Brugse straatjes worden meer en meer als schildersdoek gebruikt door street art-artiesten. Zo bots je in de Hauwersstraat op een metershoge muurschildering van Maria van Bourgondië en op het Kapucijnenplein staan vier Brugse Zotten te schitteren op de muur. Het blijft niet alleen bij verf, zelfs een houtsculptuur kan je bewonderen aan de zijgevel van ’t Santpoortje. Een preview van deze drie werken vind je alvast hier.

Architecturale cultuurtempel

Verzot op cultuur en architectuur? Dan moet je zeker naar het Concertgebouw. De cultuurtempel is een herinnering aan 2002, het jaar waarin Brugge ‘Culturele Hoofdstad van Europa’ was. Het gebouw is een statement op vlak van akoestiek en architectuur en biedt onderdak aan een collectie actuele kunst van onder andere Dirk Braeckman en Carl de Keyzer. Ben je klaar voor enkele uurtjes vol met (klank)kunst, beeldende kunst en architectuur?

Picknicken na het museum 

Een dagje musea combineren met een heerlijke picknick? Dat klinkt als een match made in Brugge. Nog tot eind september kan je bij je museumbezoek ook een picknickmand reserveren die overloopt van heerlijke lokale en biologische producten. Bovendien vind je in de mand ook tickets voor drie musea in de Sint-Annawijk. Tussen je museumbezoekjes kan je je dus begeven naar een van de vele pittoreske pleintjes en tuinen in de buurt om je neer te ploffen in het gras en te genieten van al het lekkers dat Brugge te bieden heeft. Je picknickmand kan je hier bestellen.

Een heerlijk hippe brunch en verrassende souvenirs

Lokale creatieve makers, eigenzinnige concept stores, originele Belgische mode, ’s werelds beste chocolade…. Of je nu kiest voor de bekende winkelstraten of van het geijkte pad afwijkt, het Brugse shopaanbod is bijzonder gevarieerd. En dat geldt eveneens voor het culinaire aanbod van de stad. Van bekroonde sterrenzaken en authentieke bruine kroegen over wereldbefaamde ijsjesbars en hippe lunchplekken tot originele brunchadressen en fancy cocktailbars. Wedden dat je tijd te kort komt?

Brugse brouwerijen

Bruggelingen appreciëren op tijd en stond een ‘frisse pint’. En dat is te zien aan de vele lokale brouwerijen die je tegenkomt in en rond de stad. De Halve Maan, die onder andere de Brugse Zot brouwt, pronkt pal in het hartje van Brugge. Nog in het stadscentrum vind je Bourgogne des Flandres terug, waar je het volledige brouwproces leert kennen. Aan de rand van de stad vind je nog drie brouwerijen terug: Fort LapinBryggja Brewery en Siphon Brewing. Elk met hun interessant verhaal en brede waaier aan bieren. Achteraf kan je je opgedane bierkennis testen in Bruges Beer Experience! Iemand zin in een brouwerij-tocht?

Rondwandelen in een wereld vol erfgoed 

Ben je door je lijstje van nieuwe belevingen in Brugge, dan doe je toch gewoon nog een rondje klassiekers. Wat dacht je van een bezoekje aan het prachtige Begijnhof, grenzend aan het Minnewaterpark, waar je je zo in een stripboek waant. Of het betreden van de op één na hoogste kerktoren ter wereld in de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Meer tips voor een (her)ontdekkingstrip naar Brugge of een andere historische plek vind je in De Groene Reisgids – België.

De Groene Reisgids – België bevat alles wat je nodig hebt om meer uit je vakantie te halen. Net als voor de restaurants kent Michelin aan elke toeristische tip in De Groene Reisgids een duidelijke waardering toe aan de hand van de beroemde sterren.

Drie sterren, dat is meer dan de reis waard. Twee sterren, dat is een ommetje waard. Eén ster, dat is interessant. Een ijzersterk concept, want de Groene Reisgidsen gaan al meer dan negentig jaar mee in de bagage!

De Groene Reisgids- België geeft je een overzicht van de bezienswaardigheden die je absoluut moet zien. Met een reisplanner voor 4 tot 10 dagen kan je in 47 rondritten, wandelingen en excursies het beste van België ontdekken. 

Je vindt De Groene Reisgids – België bij de boekhandel of online bij Lannoo.
 
Volg ons op sociale media of contacteer ons