‘Thuis’-gezichten Katrien De Becker en Pieter Jan De Paepe via livestream samen op scène in ‘OnbeDOELd’

‘Thuis’-gezichten Katrien De Becker en Pieter Jan De Paepe via livestream samen op scène in ‘OnbeDOELd’

19 februari 2021 0 Door Deugenieten

Katrien De Becker en Pieter Jan De Paepe palmen vrijdag 5 maart het podium in van het Mechelse Theater M. Ze spelen er ‘OnbeDOELd’, een komische tragedie die zich afspeelt op de linkeroever van de Schelde, in het polderdorp Doel. De voorstelling is te zien via livestream.

Katrien De Becker en haar stiefzoon Pieter Jan De Paepe moesten in oktober 2020 door een nieuwe coronagolf de nog geplande voorstellingen van de theaterproductie ‘OnbeDOELd’ abrupt stopzetten. Enkele maanden later borrelt het gemis van creëren en spelen bij zowel producent theater M als bij de cast en crew. “We missen ons publiek en ons publiek mist ons hopelijk ook”, lacht artistiek leider Yves De Lathauwer. “Aangezien het publiek niet naar ons kan komen, hebben wij besloten om de rollen om te keren en gaan wij naar hen. Niet echt natuurlijk, maar onder de vorm van een livestream.”

Met de financiële steun van ‘Vlaanderen Verbeelding Werkt’ haalt theater M alles uit de kast om op vrijdag 5 maart om 20u30 de voorstelling ‘OnbeDOELd’ op professionele wijze live tot bij jou in de woonkamer te brengen. “We zullen de echte theaterbeleving nooit voor de volle 100 procent kunnen benaderen natuurlijk. Daarom werken we ook niet met vaste tarieven. De mensen mogen zelf bepalen of ze 5, 10 of 20 euro betalen om toegang te krijgen tot de streaming om zo ons theater te steunen.”

Komische tragedie

In ‘OnbeDOELd’, een komische tragedie op een bedje van muziek, zien we Katrien De Becker als een vrouw in een onmogelijke spreidstand tussen verschillende werelden: die van haar moeder en haar dochter, die van haar verleden en haar familie, die van het oude Wilmarsdonk en het nieuwe Doel. Met humor en tranen probeert ze verder te leven. Tot een geheim zich aarzelend onthult en één voor één alle zekerheden in haar leven wegvallen. Zal er eindelijk een punt gezet worden achter een familiegeheim dat al generaties lang als een vervaarlijke koorts sluimert?

Wij woonden in oktober de première bij van ‘OnbeDOELd’ en konden ervaren hoe pakkend maar ook humoristisch dit stuk wel is. De live muziekbegeleiding door Pieter Jan De Paepe, Katriens stiefzoon, is een aangename meerwaarde voor de voorstelling.

Wil je op 5 maart om 20u30 zelf genieten van deze aangrijpende voorstelling, kijk dan zeker eens voor meer info en tickets op theaterM.be.

Lees ook: Kunstenfestival Beaufort palmt Vlaamse Kust in

Volg ons op sociale media of contacteer ons