‘Thuis’-gezichten Katrien De Becker en Pieter Jan De Paepe samen op de planken in ‘OnbeDOELd’

‘Thuis’-gezichten Katrien De Becker en Pieter Jan De Paepe samen op de planken in ‘OnbeDOELd’

16 oktober 2020 0 Door Deugenieten

Katrien De Becker en Pieter Jan De Paepe palmen momenteel het podium in van het Mechelse Theater M. Ze spelen er ‘OnbeDOELd’, een komische tragedie die zich afspeelt op de linkeroever van de Schelde, in het polderdorp Doel.

Donderdag vond de première plaats van ‘OnbeDOELd‘, een monoloog van Katrien De Becker, met live muziekbegeleiding door Pieter Jan De Paepe.

In deze eigen productie van Theater M zien we Katrien De Becker als een vrouw in een onmogelijke spreidstand tussen verschillende werelden: die van haar moeder en haar dochter. Zelf noemt ze het de sandwich-generatie: geprangd zitten tussen de niet altijd goedgekeurde acties van haar moeder en haar dochter.

Zo goed en zo kwaad als mogelijk probeert Kristien door het leven te navigeren. Met de nodige humor maar ook tranen. Al is er een sprankeltje hoop: de Marc. Of misschien toch niet. Wanneer blijkt dat Kristiens moeder al jarenlang een geheim met zich meedraagt, maar er niet wil over vertellen, vallen alle zekerheden voor Kristien één voor één weg. Zal er eindelijk een punt gezet worden achter een familiegeheim dat al generaties lang als een vervaarlijke koorts sluimert?

Katrien De Becker weet de rol van Kristien erg geloofwaardig en vol overtuiging te brengen. Haar emoties zijn erg naturel waardoor je als toeschouwer al snel een band met het personage gaat voelen. Regisseur Guy Thys legt duidelijk de nadruk op het spel en laat de scènes vloeiend in elkaar overgaan. Overgangen die vaak gepaard gaan met muzikale begeleiding door Pieter Jan De Paepe, de stiefzoon van Katrien. Hij zorgt op gepaste momenten voor de muzikale ondersteuning. Soms benadrukt die de dramatiek in het leven van Kristien maar evengoed zorgen de muzikale accenten voor grappige momenten.

‘OnbeDOELd’ past volledig in het thema van het nieuwe en feestelijke theaterseizoen. Theater M viert namelijk dit jaar zijn tiende verjaardag met eigen creaties en gastvoorstellingen waarin erfgoed en culturele geschiedenis een rode draad spelen.

De voorstelling loopt momenteel in theater M in Mechelen, in een coronaveilige omgeving. Vanaf 18 december trekt ‘OnbeDOELd’ naar de Zwarte zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Meer info op theaterm.be.

Lees ook: The Sound of Music brengt Oostenrijkse Alpen naar Antwerpen

Volg ons op sociale media of contacteer ons