‘The Sound of Music’ zoekt Von Trapp-kinderen

‘The Sound of Music’ zoekt Von Trapp-kinderen

13 februari 2020 0 Door Deugenieten

Vanaf 6 december kan je in de Antwerpse Stadsschouwburg gaan kijken naar een nieuwe versie van ‘The Sound of Music’, met in de hoofdrollen o.a. Koen Van Impe (kapitein Von Trapp), Ianthe Tavernier (Maria),  Geena Lisa (barones) en vele anderen. Een belangrijke rol in de voorstelling is weggelegd voor 7 kinderen en daar gaat producent Deep Bridge, in samenwerking met Albert Hein, tijdens de krokusvakantie naar op zoek, in heel Vlaanderen.

The Sound of Music’ is één van de allergrootste musicalfilms, waar jong en oud nog steeds kunnen van genieten, maar de échte beleving van de beroemde familie Von Trapp vind je vanaf begin december in de Antwerpse Stadsschouwburg. Een belangrijke rol in ‘The Sound of Music’ is weggelegd voor de Von Trapp-kinderen. Samen met actrice en kinderregisseur Ilse La Monaca, ook wel gekend als hoofdinspecteur Brigitte in de populaire tv-serie ‘De Buurtpolitie’, gaan ze bij Deep Bridge op zoek naar jong Vlaams talent dat wil meespelen in deze musical.

“Meer en meer jonge mensen vinden de weg naar het theater en musical kan daarin een belangrijke rol spelen. Het is een vorm die toegankelijk is, speels en op maat van het leven van vandaag. Dat merken we aan het succes van onze musicalstages- en opleidingen, en het enthousiasme van onze jonge bezoekers, in de zaal én op hun social media,” klinkt het bij Deep Bridge. “We moeten niet doemdenken, kinderen willen spelen, écht spelen, en niet alleen maar op hun schermpjes. Die twee werelden zijn niet gescheiden, beide maken deel uit van wat jonge mensen bezighoudt.”

Met The Musical Academy zet Deep Bridge voluit in op jong talent. “In onze programmatie houden we er niet alleen rekening mee dat iedereen, jong en minder jong, zich in ons aanbod terugvindt, we kiezen ook voor titels waarin jong talent zich kan ontplooien. De opleidingen van The Musical Academy zijn een opstap naar écht spelen in onze voorstellingen. Maar we willen iedereen de kans geven zich te laten zien, ook als je aan de andere kant van het land woont.”

Na een vorige actie rond MAMMA MIA! vinden Deep Bridge en Albert Heijn mekaar opnieuw voor een samenwerking rond ‘The Sound of Music’.

Tijdens de krokusvakantie, gaan ze samen op zoek naar de kinderen Von Trapp. “Gedurende een week zal een speciaal uitgeruste auditie-bus het hele land doorkruisen, op zoek naar 3 keer 6 jonge talentjes die in het najaar zullen schitteren op het podium. Wij nemen de praktische organisatie voor onze rekening en zorgen voor een fijne beleving, want deelnemen en je kans wagen is zovéél belangrijker dan winnen. Dat is de boodschap. Ouders moeten niet het hele land doorkruisen om auditie te doen, want de auditie-bus bezoekt alle Vlaamse provincies”, zegt Ann Maes, namens Albert Heijn.

PRAKTISCH

Tijdens de krokusvakantie – met een kick off op woensdagnamiddag 19 februari – komt de auditiebus naar jou toe. Je zal de auditiebus steeds kunnen vinden op een parking van Albert Heijn. Wil je graag auditie doen, meld je dan vooraf aan op deze website, en kom op het aangegeven tijdstip naar de zelf gekozen locatie.

In deze eerste ronde wordt gekeken naar de zangkwaliteiten van de jonge auditanten: ze worden gevraagd om mee te zingen met een karaoke-video die in de bus aanwezig is. Na deze ronde volgt een dans- en spelronde in de paasvakantie en op 1 mei, de finale ronde, weten we wie zal meespelen in ‘The Sound of Music’ en is de cast van ‘The Sound of Music’ écht compleet.

‘The Sound of Music’ speelt vanaf 6 december in de Antwerpse Stadsschouwburg. Tickets en info vind je op deepbridge.be.

Deepbridge.be - The Sound of Music
Deepbridge.be - MAMMA MIA!
Volg ons op sociale media of contacteer ons