‘The Bodyguard, the musical dinner show’ is een schot in de roos voor de vernieuwde Studio Zuid

‘The Bodyguard, the musical dinner show’ is een schot in de roos voor de vernieuwde Studio Zuid

30 september 2021 0 Door Deugenieten

Onder een daverend applaus en een minutenlange staande ovatie is ‘The Bodyguard, the musical dinner show’ in première gegaan. Deze musical is tevens de eerste productie in het vernieuwde Studio Zuid.

Het heeft langer geduurd dan verwacht maar gisterenavond is eindelijk ‘The Bodyguard, the musical dinner show’ in première gegaan. Wie ‘The Bodyguard‘ zegt, denkt natuurlijk meteen aan Whitney Houston. Het gevierde en betreurde popicoon met de platina stembanden én platen, maakte in de gelijknamige film uit 1992 de rol van gestalkte superster Rachel Marron onsterfelijk. Kevin Costner speelde haar trouwe bodyguard.

Na het wereldwijde succes in onder meer Londen en uitverkochte tournees doorheen Australië, Duitsland en de VS, brengt Music Hall de hitmusical nu in een aangepaste Vlaamse versie in Studio Zuid in Antwerpen. Music Hall brengt de musical als een dinner show waarbij je eerst geniet van een lekkere driegangenmaaltijd alvorens je helemaal onder te dompelen in het meeslepende verhaal van Rachel Marron en haar bodyguard.

Pittige popdiva en actrice Rachel Marron wordt belaagd en bedreigd door een doorgedraaide stalker, zowel online als in het echte leven. Haar entourage huurt voormalig geheim agent Frank Farmer in om Rachel en haar zoontje Fletcher te beschermen tegen de naamloze crimineel. De band tussen Rachel en Frank is eerst onderkoeld, maar warmt gaandeweg op. Rachel begint gevoelens voor Frank te krijgen, maar hij houdt haar op afstand om zijn job naar behoren te kunnen doen. Rachels zus Nicki is stikjaloers en doet iets waar ze later spijt van zal krijgen.

Tijdens de première was het alvast genieten van een flinke portie straffe soul en ontroerende rock op het podium van Studio Zuid. De creatives achter ‘The Bodyguard, the musical dinner show’ hadden alvast op alle details gelet en zorgden met indrukwekkende verlichtingstechnieken, special effects en videomuren voor een visueel spektakel om u tegen te zeggen.

In deze moderne update van de filmklassieker zingt en speelt de cast zich een weg naar je hart met momenten van rauwe emotie en drama, terwijl ook het gevoel voor humor goed wordt bewaakt.

Karoline ‘Leki’ Kamosi maakt in ‘The Bodyguard’ een meer dan geslaagde comeback in de showbizz als Nicki Marron. Even spannend was het voor Erik Goossens want die speelt voor het eerst in zijn carrière mee in een musical. Samen met collega-bodyguard Ray Court (David Cantens), gaat hij op zoek naar de stalker (Kristof Verhassel) van superster Rachel Marron. Om die rol én het hitrepertoire dat Whitney Houston onsterfelijk maakte tot in de perfectie te vertolken lag de muzikale lat hoog. Maar dat bleek geen probleem voor de Nederlands-Amerikaanse April Darby. Haar debuut in Vlaanderen zal dan ook niet onopgemerkt voorbijgaan.

Alle grote nummers en kippenvelmomenten van ‘I Will Always Love You’ over ‘Queen of the Night’ en ‘I’m Every Woman’ tot ‘I Have Nothing’ en ‘Run To You’ komen aan bod tijdens de show. De musical bevat in vergelijking met de film zelfs extra hitmateriaal zoals ‘So Emotional’, ‘I Wanna Dance With Somebody’ en ‘How Will I Know’.

‘The Bodyguard’ is een pakkend verhaal over onmogelijke liefde, obsessie, afscheid en opoffering, waar je voor altijd van zal houden. Eén ding staat dan ook vast: Met ‘The Bodyguard, the musical dinner show’ heeft Music Hall meer dan raak geschoten. Tickets zijn te koop via musichall.be.

Lees ook: Stany Crets maakt experimentele versie van rockmusical ‘RENT’

Volg ons op sociale media of contacteer ons