Sterrenchef Nicolas Isnard zorgt vijf avonden lang voor culinair genot in restaurant The Poet

Sterrenchef Nicolas Isnard zorgt vijf avonden lang voor culinair genot in restaurant The Poet

30 november 2021 0 Door Deugenieten

Deze week neemt sterrenchef Nicolas Isnard de keuken van restaurant The Poet over. Voor zijn eerste bezoek aan België schotelt de chef-kok een mediterrane keuken voor die geïnspireerd is op zijn vele reizen. Een unieke gastronomische ervaring om niet te missen.

Restaurant The Poet in het Renaissance Brussels Hotel opende zijn deuren in oktober 2019. Vanuit het hartje van de Europese wijk biedt The Poet een unieke ervaring die het stedelijke en multiculturele karakter van de wijk perfect belichaamt.

Het gezellige interieur van The Poet staat volledig in het teken van ontdekking en werd ontworpen door Jean-Philippe Nuel, een internationale klepper in de wereld van luxe architectuur. Het resultaat is een gezellig interieur rondom een iconische ovale bar. Een echte eye-catcher! En met zijn verschillende private of semi-private ruimtes is The Poet de perfecte plaats voor een heerlijke en magische avond.

Na de maandenlange sluiting als gevolg van de coronacrisis kon het restaurant op geen betere manier heropenen dan met een sterrenchef die de teugels in de keuken even overneemt. Vijf exclusieve avonden lang worden foodlovers verwend in de gezellige sfeer van het restaurant.

Een chef met karakter

Voor zijn heropening nodigde The Poet sterrenchef Nicolas Isnard uit om gedurende vijf dagen zijn culinaire fantasie de vrije loop te laten in de keuken. Nicolas Isnard is een inventieve en ambitieuze chef-kok die in Frankrijk snel faam wist te maken. Dankzij zijn Italiaanse grootmoeder en zijn mediterraanse cultuur kwam hij al van jongs af aan in aanraking met lekker eten. Hij heeft dan ook een grote passie voor alles wat met koken en tafelen te maken heeft. Met zijn hoteldiploma op zak deed hij ervaring op in verschillende Franse sterrenrestaurants zoals L’Auberge du Vieux Puits*** of het Pavillon de la Rotonde**. Maar ook in de keukens van prestigieuze hotels als het Ritz of het Plaza Athénée wist Isnard te toveren met heerlijke gerechten.

In 2008 besloot Nicolas om samen met David le Comte en Cécile Sagory zijn eigen gastronomische avontuur te beginnen: l’Auberge de la Charme in Prenois. In een warme en authentieke sfeer laat hij er zijn klanten proeven van zijn typische gastronomie, die hij onder meer ontwikkelde tijdens zijn reizen naar Thailand en Japan. Al snel sleepte hij zijn eerste gastronomische ster in de wacht en kwam hij op de lijst van culinaire musts in de streek te staan.

Verrassende kaart

Nicolas houdt van culinaire uitdagingen en ging dan ook gretig in op de uitnodiging van The Poet. Voor Nicolas is het dé kans om zich gastronomisch uit te leven en zijn rijke creativiteit de vrije loop te laten.

Voor deze unieke samenwerking met The Poet stelde hij een tegelijk traditionele en moderne kaart samen, opnieuw met mediterrane maar ook met wereldse toetsen. Fijnproevers kunnen kiezen uit een Ontdekkingsmenu of een Fijnproeversmenu.

Wij gingen met plezier culinair deugenieten in The Poet en kozen voor het Fijnproeversmenu met aangepaste wijnen. Na een heerlijk glas Taittinger champagne met bijhorende amuse-bouche werd een lekkere uiensoep voorgesteld. Al bij het eerste gerecht wist chef Nicolas te verrassen door uienconfituur te combineren met uienroomijs. Met zijn tweede gerecht kwam de chef al even verrassend uit de hoek. De Zeeuwse oester op een emulsie van epoisse, katsuobushi en hazelnoot zorgde voor een perfecte samensmelting van smaken. Als derde gerecht koos de chef voor op de pan gefrituurde foie gras met gekonfijte kumquat welke omgeven werd door een bouillon met Vietnamese smaken.

Het vierde gerecht, zeebaars met een groene curry-emulsie en wortelgewassen, wist aangenaam te verrassen met zijn pittige smaak. Vervolgens serveerde de chef heerlijk geroosterde duif met pindasaus, zwarte knoflook en paksoi.

Ter afsluiting stond er nog een ganache van chocoladepraliné en koffiemousse of een ‘Mont blanc’ van merengue over een vulling van citroen en vanillecrème op het menu. Het dessert werd tevens vergezeld van een lekkere Illy-koffie.

Tussen de vele restaurants in de Europese wijk is The Poet een absolute culinaire verrijking. De gezellige, kleurrijke, ontspannen en elegante sfeer van het restaurant vult de kookstijl van chef Nicolas Isnard perfect aan. De samenwerking tussen beide is dan ook een culinaire match made in heaven.

De samenwerking van The Poet met Chef Isnard is de perfecte gelegenheid om het trendy kader van het restaurant en zijn heerlijke keuken te ontdekken. Meer informatie en reserveringen via thepoetbrussels.com.

Volg ons op sociale media of contacteer ons