St. Petersburg Festival Ballet brengt magische wereld van ‘Sleeping Beauty’ naar Vlaanderen

St. Petersburg Festival Ballet brengt magische wereld van ‘Sleeping Beauty’ naar Vlaanderen

18 januari 2020 0 Door Deugenieten

‘Sleeping Beauty’ of ‘Doornroosje’ is een indrukwekkende betovering van schoonheid, elegantie en gratie. Gecombineerd met adembenemende kostuums, een vorstelijke scenografie, de prachtige muziek van grootmeester Tchaikovsky en de unieke passie van het St. Petersburg Festival Ballet, brengt dit sprookjesachtige ballet je op een verrassende manier in de magische wereld van fantasie en dromen.

Sleeping Beauty‘ is gebaseerd op het sprookje ‘La Belle au bois dormant’ van Charles Perrault. Het werd in 1890 naar ballet omgezet op de muziek van Pjotr Iljitsj Tchaikovsky en een choreografie van Marius Petipa. ‘Sleeping Beauty’ werd voor het eerst op de planken gebracht in het Mariinski Theater in Sint-Petersburg en is nog altijd één van de populairste balletten ter wereld.

De uitvoering van ‘Sleeping Beauty’ door het St. Petersburg Festival Ballet fascineert en verwent je met zijn perfectie en verfijnde choreografische en muzikale expressie. Dankzij de fantastische directheid en theatrale pracht en praal, weet het ballet van begin tot eind te boeien. Naast de verbluffende scenografie van regisseur Vyacheslav Okunev – die o.a. voor het Mariinski Theater in Sint-Petersburg en La Scala in Milaan werkt – en de prachtige kostuums, bieden ook de grenzeloze elegantie en de zorgeloze lichtheid van het St. Petersburg Festival Ballet een dromerige en magische versie van dit klassieke ballet, dat ook na meer dan 100 jaar nog altijd fascineert.

St. Petersburg Festival Ballet

Het St. Petersburg Festival Ballet is een stijlvol ensemble dat indruk maakt met zijn sobere klassieke elegantie, zijn 21ste-eeuwse frisheid en perfecte dansprestaties. De groep bestaat uit 42 dansers, allen afgestudeerd aan de beste Russische balletscholen. Samen hebben ze tal van prijzen en onderscheidingen gewonnen op balletfestivals en internationale wedstrijden.

Praktisch:

Dinsdag 4 februari 2020 – 20u – Capitole Gent

Donderdag 6 februari 2020 – 20u – Vorst Nationaal

Vrijdag 7 februari 2020 – 20u – Ethias Theater Hasselt

Tickets en info: teleticketservice.com

Volg ons op sociale media of contacteer ons