SCOOBY-DOO en Shaggy zijn helemaal terug en klaar om de wereld te redden

SCOOBY-DOO en Shaggy zijn helemaal terug en klaar om de wereld te redden

10 november 2020 0 Door Deugenieten

Scooby-Doo, de grote Deense dog met spraakgebrek, is terug! Maar deze keer staan Scooby, Shaggy en hun vrienden van Mystery Inc. voor hun grootste en moeilijkste mysterie ooit.

Wie is er niet groot geworden met Fred, Velma, Daphne, Shaggy en Scooby-Doo die in hun Mystery Machine op jacht gingen naar spoken? Na het succes van de originele animatieserie volgden meerdere televisieseries, animatiefilms en live-actionfilms. Na honderden zaken succesvol opgelost te hebben keert de bende van Mystery Inc. nu terug voor hun grootste uitdaging ooit.

In ‘SCOOBY!‘ komen we eindelijk te weten hoe Shaggy Rogers als eenzaam jongetje kennismaakt met een pratende puppy. Hij adopteert de jonge hond en noemt hem Scooby-Dooby-Doo. Als onafscheidelijk duo beleven ze tal van avonturen. Zo ontmoeten ze op Halloween-avond drie jonge detectives: Fred Jones, Daphne Blake en Velma Dinkley. Het vijftal waagt zich in een spookhuis waar ze een geest tegen het lijf lopen. Ze ontmaskeren de geest als een gekostumeerde dief en besluiten voortaan samen mysteries op te lossen.

Een paar jaar later, wanneer talentscout Simon Cowell in hen wil investeren, kunnen de vrienden echt als Mystery Inc. van start gaan. Maar Cowell wil enkel een groepje vormen met Fred, Daphne en Velma. Shaggy en Scooby worden uitgesloten en moeten Mystery Inc. verlaten.

Om hun teleurstelling te verwerken trekken Shaggy en Scooby naar de bowlingbaan. Daar worden ze aangevallen door kleine robots genaamd Rottens. Na een spannende achtervolging worden de vrienden net op het nippertje gered door Dee Dee Skyes, Dynomutt en de gemaskerde superheld Blue Falcon.

De Rottens behoren tot de supercrimineel Dick Dastardly. Hij wil Scooby vangen als onderdeel van zijn plan om de poorten naar de onderwereld te openen om zijn hond Muttley te redden en de rijkdommen van de onderwereld te stelen.

Een klassieker in een futuristisch jasje

Voor wie vertrouwd is met de originele animatieserie is het even aanpassen aan deze moderne versie. Terwijl Scooby en zijn vrienden het ene moment nog met hun vertrouwde Mystery Machine rijden verplaatsen ze zich een paar seconden later in een futuristisch vliegtuig. Ook de nieuwe invulling die de nevenfiguren gekregen hebben vraagt wat aanpassing. Zo is de Blue Falcon nu eerder een angsthaas dan een superheld en is zijn trouwe viervoeter Dynomutt meer robot dan hond. Dick Dastardly is nog altijd de slechterik van dienst maar dan met een stel Minions-achtige robots in plaats van zijn hond Muttley.

Toegegeven de nieuwe ‘SCOOBY!’ staat qua ‘look and feel’ mijlenver van het origineel uit de jaren zeventig. Toch vinden we deze animatiefilm stukken geslaagder dan de live-actionfilms van een paar jaar terug. Een klassieker in een nieuw jasje gieten is nooit een sinecure, toch zijn de makers van ‘SCOOBY!’ erin geslaagd een leuke en moderne versie te maken die de kinderen aan het televisiescherm zal kluisteren.

Tal van Hollywoodsterren lenen hun stem aan een van de figuren uit de film, waaronder Mark Wahlberg, Zac Efron, Amanda Seyfried en Gina Rodriguez. In de Vlaamse versie herkennen we onder andere Sean Dhondt, Eline De Munck, Pommelien Thijs en Sander Gillis. De regie is in de bekwame handen van Tony Cervone, bekend van ‘Space Jam’. 

SCOOBY! is vanaf 10 november beschikbaar op Blu-ray en DVD. Je kan de film online bestellen bij onder meer BookSpot en bol.com.

Lees ook: South Park viert mijlpaal in 23ste seizoen vol absurde verhalen

BookSpot de winkel voor films en series
Films en seriesFilms en series
Volg ons op sociale media of contacteer ons