Rum-revolutie vanuit Nederland: “Rum is de nieuwe gin”

Rum-revolutie vanuit Nederland: “Rum is de nieuwe gin”

27 juli 2021 0 Door Deugenieten

De botanische rum van Spirited Union is goed bezig de wereld te veroveren. De zes verschillende soorten botanische rum worden inmiddels wereldwijd verkocht en het merk wordt veelvuldig geroemd in internationale drankenmagazines. Voor Ruben Maduro, eigenaar van Spirited Union, voldoende reden om rum uit te roepen tot de nieuwe gin.

Is rum de nieuwe gin? Ruben Maduro, eigenaar van het Nederlandse Spirited Union is er alvast van overtuigd. Spirited Union is een onafhankelijke rumdistilleerderij uit Amsterdam. Hun verfrissende drankjes worden in 27 distilleerketels op basis van verse botanische ingrediënten gemaakt.

Een missie tot verenigen 

Spirited Union was in 2017 de eerste distilleerderij die bedacht om ambachtelijke rum met de kleurrijke wereld van botanicals te combineren. Ook vandaag werkt de Nederlandse rumproducent alleen met verse botanicals en worden zoete en kunstmatige aroma’s afgezworen. Op deze natuurlijke wijze probeert Spirited Union de rumwereld niet alleen te veroveren maar ook te hervormen. De single-origin rum en botanicals zijn afkomstig uit de beste rumlanden van de wereld zoals Panama, Belize, Jamaica en Swaziland. Ruben Maduro haalt zijn rum van over de hele wereld en distilleert ze in zijn 300m2 grote distilleerderij in Amsterdam met verse, natuurlijke kruiden en botanicals van de beste kwaliteit. Zo wordt er onder meer gebruik gemaakt van citroenen afkomstig van de Italiaanse Amalfikust en van de Queen Victoria ananas, een hoog aangeschreven ananassoort.

Generaties lang genieten 

Spirited Union is op een missie om een compleet nieuwe wereld voor rum te creëren door middel van smaakinnovatie, creativiteit en duurzaamheid. Om ervoor te zorgen dat er nog generaties lang van de Spirited Union rum genoten kan worden, zet het bedrijf zich in om zijn ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te verkleinen. Alle flessen worden met de hand gebotteld, de distilleerderij werkt op zonne-energie, plastic wordt zoveel mogelijk geëlimineerd en het bedrijf werkt samen met duurzame partners. 

Bijzondere smaken

Het assortiment van Spirited Union bestaat op dit moment uit zes varianten. De eerste smaak waarmee Maduro vier jaar geleden begon is Spice & Sea Salt. Deze bevat Guatemalaanse kardemom om de heldere citrus- en florale smaken naar voren te brengen. Ook bevat de rum kruidnagel en vanille uit Madagaskar voor de zoete kruidige aroma’s en Peruaanse cacao voor een diepe rijkdom en pittige honing-noot afdronk. De laatste toevoeging is, zoals reeds in de naam vermeld, een snuifje Añana zeezout.  

Verder bestaat het assortiment nog uit vijf andere smaken rum: Pink Grapefruit & Rose, Queen Pineapple & Spice, Organic Coconut, Sweet Orange & Ginger en Lemon Leaf.  

Wil je zelf de rums van Spirited Union ontdekken? Je kan ze onder meer online bestellen in de webshop van Spirited Union. De rum is op de website ook verkrijgbaar in geschenkverpakkingen. 

Lees ook: De vele smaken en persoonlijkheden van D.GIN

Volg ons op sociale media of contacteer ons