Riviercruisespecialist VIVA Cruises lanceert zeecruises

Riviercruisespecialist VIVA Cruises lanceert zeecruises

18 november 2020 1 Door Deugenieten

Riviercruisespecialist VIVA Cruises slaat met MS SEAVENTURE een nieuwe weg in en start in april 2021 de eerste cruise van- en naar Bremerhaven. Als klein expeditiecruiseschip, met 82 hutten en suites voor maximaal 164 gasten, kan SEAVENTURE vanwege de grootte en de veertien Zodiacs aan boord ook kleinere havens en de meest bijzondere locaties aandoen.

Na meer dan 45 jaar de mooiste streken van Europa per rivierschip te hebben verkend biedt het Zwitserse familiebedrijf Scylla vanaf 2021 ook zeecruises aan. Aan boord van MS SEAVENTURE, het eerste zeeschip van VIVA Cruises, zullen avonturiers zowel als soloreizigers kunnen genieten van de allerbeste service en de meest unieke bestemmingen.

Een uitzonderlijk schip voor een uitzonderlijk avontuur

De SEAVENTURE is speciaal ontworpen om zowel kleinere steden als unieke natuurgebieden te bezoeken. Dankzij de speciale constructie is het kleine schip uitermate wendbaar en kan het aanmeren in kleinere havens.

De afgelegen havens, kronkelende rivieren en onontgonnen kusten kunnen gemakkelijk worden bereikt en doorkruist vanwege de lage diepgang. SEAVENTURE kan dus ook voor anker gaan in gebieden die voor anderen verborgen blijven. En als er geen haven in zicht is, staat een vloot van robuuste Zodiacs ter beschikking. Met de 4-takt motorbootjes kan je de adembenemende natuurwonderen van dichtbij beleven.

SEAVENTURE heeft ook de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen. Een hogere staalplaatdichtheid in de romp en een massieve stuurpen zijn slechts enkele van de vele parameters die het krachtige expeditieschip in staat stellen veilig door glinsterende ijsgebieden te glijden.

Viersterrencomfort

Alle 82 hutten van SEAVENTURE bieden een comfortabele slaapkamer en zitgedeelte en zijn uitgerust met het modernste comfort. Zo beschikken ze standaard over airconditioning, een moderne TV met live beeld van de buitencamera van het schip, een dvd-systeem, satelliettelefoon en Wi-Fi. Een spa badjas, föhn, reiswekker en privékluis horen eveneens tot de basisuitrusting van de kajuit. Een aantal van de hutten beschikken bovendien over een privébalkon. De kajuiten hebben een oppervlakte van 18 m² groot, de twee suites zijn 24 m² groot. Tussen 07:00 en 22:00 is er eveneens roomservice beschikbaar.

Culinair genieten

Tijdens alle cruises kan je rekenen op de gebruikelijke, informele VIVA-cruiselevensstijl en VIVA all-inclusive. Dit omvat niet alleen dagelijks een ontbijtbuffet, lunch, diner (gourmetmaaltijden met meerdere gangen) en snacks, maar ook dranken van hoge kwaliteit, frisdranken, koffiespecialiteiten en een altijd gevulde minibar.

In het restaurant van SEAVENTURE kan je, zonder vaste dinertijden, genieten van culinaire verrassingen uit de internationale keuken. Hierbij wordt de nadruk gelegd op lokale gerechten en producten.

Naast culinair genieten kan je ook lekker ontspannen in de fitnesstudio of een goed boek lezen in de bibliotheek.

Maiden Voyage

Tijdens de eerste cruise van SEAVENTURE, die op 18 april vanuit Bremerhaven vertrekt, zal het schip onder andere de oude historische stad Wismar en Szczecin, de ‘groene stad’ van Polen, bezoeken. De cruise gaat verder naar de Hanzestad Stralsund. Deze historische stad is vooral bekend omwille van zijn bewogen geschiedenis, unieke ligging aan het water en imposante gotische gebouwen. Vervolgens vaart SEAVENTURE verder naar Kopenhagen, Helgoland, het enige offshore-eiland van Duitsland en Hamburg.

Na de eerste cruise volgen nog meer zevendaagse-cruises met Bremerhaven als vertrekplaats. Tijdens deze reizen staan bestemmingen zoals Malmö, Kristiansand, Göteborg, Sylt, een dagtocht door het Kielerkanaal en Honfleur op het programma.

Bij boekingen voor 31 december ontvang je een voucher ter waarde van €350 per persoon. Deze kan je gebruiken op de gehele riviercruiseportfolio van VIVA Cruises. De voucher is tot 31 december 2021 te gebruiken.

Lees ook: Nieuwe routes en schepen voor VIVA Cruises in 2021

Volg ons op sociale media of contacteer ons