Restaurant Den Duyventooren: culinair en betaalbaar genieten

Restaurant Den Duyventooren: culinair en betaalbaar genieten

3 september 2020 0 Door Deugenieten

Het pittoreske Bellem ten oosten van Aalter kan moeiteloos opgenomen worden in de lijst van de 50 mooiste dorpen van Vlaanderen. Centraal in het groene dorp staat de mooie Onze-Lieve-Vrouwkerk, een traditionele ijzeren dorpspomp, een mooi kasteel en drie oude duiventorens.

Restaurant Den Duyventooren ontleent zijn naam aan de 18de-eeuwse duiventil aan de ingang van het domein. In de eeuwenoude kasteelhoeve verwelkomen chef Inge Herteleer en gastheer Lieven Bouckaert hun gasten in een modern decor dat zich uitstekend leent tot het genieten van klassieke gerechten met een vernieuwende toets.

Frisse gerechten met groenten uit eigen tuin

Chef Herteleer, die in 2011 tot vrouwelijke kok van het jaar werd verkozen, slaagt erin om een heerlijk 3-gangen keuzemenu voor te schotelen aan democratische prijzen. De chef gebruikt hierbij steeds dagverse en deels zelf geteelde producten.

Als aperitief opteren we voor de Con-Trè spumante rosé millesimato extra dry, een zeer aangename droge rosé schuimwijn die smaakt naar meer. Voor wie liever een non-alcoholisch aperitief verkiest is er een huisgemaakte mocktail. Een smaakvolle amuse-gueule begeleidt het aperitief.

Als voorgerecht staat een lekkere Burrata met Italiaanse coppa, gebakken nectarines op een bedje van raketsla afgewerkt met honing, basilicum en gepofte zaden en noten op het menu. Wij kiezen voor het alternatief, een duo van krokant gebakken kaas- en garnalenkroketjes met een zomers slaatje.

Het hoofdgerecht biedt de keuze uit verse vis met een salsa van tomaten en zwarte olijf, peterseliepuree, jus met dragon en grana padano. Als alternatief staat rib eye van kalf met gebrande spitskool, edamame, jonge wortel, Dijonaise en aardappeltjes met tijm op het menu. Beide zijn uitstekende keuzes.

Als nagerecht gaan we voor de Pavlova met zomerse rode vruchten, mascarpone-jus framboos, sorbet cassis met arbequina en olijfolie met bourbonvanille. Voor een meerprijs van 6 € p.p. kan je kiezen voor een selectie kaas van erkend kaasmeester “Van Tricht”.

Afsluiten doen we met een heerlijke koffie en begeleidende zoethoudertjes.

Lekker en betaalbaar

Het 3-gangen keuzemenu kost bij restaurant Den Duyventooren 39 € per persoon. Wil je graag starten met een aperitief en eindigen met een koffie dan betaal je 49 € per persoon. Het complete keuzemenu met aperitief, aangepaste wijnen en koffie achteraf kost 61 € per persoon.

Naast het 3-gangen keuzemenu, dat wijzigt volgens de seizoenen, kan je nauurlijk ook à la carte lunchen en diner. Den Duyventooren serveert op maandag, donderdag en vrijdag ook een zakenlunch aan 20€. Deze omvat een hapje, een verzorgd hoofdgerecht en koffie of thee met bijhorende versnaperingen.

Restaurant Den Duyventooren, Bellemdorpweg 68, 9880 Aalter.


Volg ons op sociale media of contacteer ons