Reis door de tijd en ontdek de wondere wereld van dinosaurussen in Expo Dino World

Reis door de tijd en ontdek de wondere wereld van dinosaurussen in Expo Dino World

12 februari 2021 4 Door Deugenieten

Ben je ook zo gefascineerd door de wondere wereld van dinosaurussen? Expo Dino World brengt de avonturier in jou naar boven en laat je alles ontdekken over deze prehistorische dieren in Paleis 2 van Brussels Expo.

De wereld van dinosaurussen spreekt voor velen tot de verbeelding. Miljoenen jaren geleden leefden ze op onze aarde en toch blijven ze tot op de dag van vandaag fascinerend voor groot en klein.

Een veilige reis door de tijd

Deugenieten was zelf nieuwsgierig om te zien en te luisteren naar de verhalen over deze soms reusachtige dieren. We trokken onze avonturierskledij aan en gingen op ontdekkingstocht naar Expo Dino World. Wie een veilige reis door de tijd wil maken, word gevraagd enkele veiligheidsregels in acht te nemen zoals het ontsmetten van de handen bij het begin van het avontuur, afstand te bewaren tussen andere bezoekers (én de dino’s uiteraard) en vooral… de dieren niet te voederen.

Fascinerend universum

Voor deze ontdekkingstocht in de buitengewone wereld van de dinosaurussen maken we een sprong van 65 miljoen jaar terug in de tijd. Expo Dino World is een buitengewoon avontuur dat je als ware ranger meeneemt naar een wereld waar de meest buitengewone wezens regeerden die onze planeet ooit gekend heeft.

Van bij het begin wordt je ondergedompeld in een fascinerend universum: dat van het Mesozoïcum, een periode waarin de grootste dinosauriërs leefden. Via je persoonlijke audiogids begeleidt paleontoloog, geoloog en evolutiebioloog Stephen Gould (stem van Michaël Pas) je doorheen de hele expo en wordt je een echte dino-ranger. Wij lieten ons alvast verrassen door de grootte en het gebrul van de triceratops, de brachiosaurus en de beroemde tyrannosaurus. We stonden versteld van de indrukwekkende afmetingen van de Pteranodon en de enorme voetafdrukken van een jonge Diplodocus.

Voor kleine en grote avonturiers

Doorheen de expo wandel je langs de vele imposante dinosaurussen die erg mooi staan opgesteld in een natuurlijke omgeving. Dankzij de natuurlijke bewegingen en de bijhorende geluiden komen de dino’s helemaal tot leven. Naast de audiogids, die je gratis kan downloaden, staan er langsheen het parcours talrijke borden die voor heel wat uitgebreide uitleg zorgen bij de getoonde dinosaurussen.

Expo dino World is een ideale uitstap voor het hele gezin. Deze fascinerende en leerzame reis verandert elk kind in een avonturier en dompelt klein en groot onder in de unieke en wonderlijke wereld van dinosaurussen.

Meer informatie over de expo en de te boeken tijdslots vind je op expodino.be.

Lees ook: Creatief met LEGO: Bouw je eigen ministad met LEGO City

Volg ons op sociale media of contacteer ons