Queenpins: Wanneer kortingsbonnen verzamelen een lucratief handeltje wordt

Queenpins: Wanneer kortingsbonnen verzamelen een lucratief handeltje wordt

13 september 2021 0 Door Deugenieten

Connie en JoJo zijn beste vriendinnen en ware coupon-queens die met kortingsvouchers geld besparen op hun boodschappen. Wanneer ze een ingenieus handeltje in kortingscoupons opzetten stroomt het geld binnen.

Sta jij ook altijd zo versteld van de hoge rekening als je aan de kassa van de supermarkt staat? En probeer je net als zoveel landgenoten die rekening wat in te dijken door kortingscoupons te gebruiken? Dan zal je je zeker herkennen in het verhaal van Connie en JoJo.

Let op de centjes en de dollars komen vanzelf

Connie (Kristen Bell) en JoJo (Kirby Howell-Baptiste) zijn niet alleen beste vriendinnen, het zijn ook echte kampioenen wanneer het erop aankomt om hun torenhoge rekeningen in de supermarkt weg te werken met kortingsvouchers. Zo slagen ze erin om een pak geld te besparen op hun boodschappen.

Ooit was Connie olympisch kampioen snelwandelen, nu is ze een doorsnee huisvrouw die haar kinderwens maar niet in vervulling ziet gaan. Terwijl haar man weg is voor het werk verzamelt zij coupons. Haar winkelrekening minimaliseren dankzij kortingsbonnen is zowat het enige lichtpunt die de saaiheid van haar leven en de dagelijkse sleur doorbreekt. En net zoals ze kampioen was in het snelwandelen is ze ook kampioen in het bonnetjes knippen. “Let op de centjes en de dollars komen vanzelf” is niet voor niets haar levensmotto. In afwachting van haar eerste baby staat de hele kinderkamer dan ook gevuld met goedkoop gekochte huishoudartikelen. Connie’s boezemvriendin JoJo is eveneens in de ban van de kortingscoupons. In die mate dat de ambitieuze wannabe vlogger op haar sociale media de indruk wekt er een luxueuze levensstijl op na te houden dankzij haar coupons. Maar zoals zo vaak met sociale media is niets wat het lijkt en is haar leven even boeiend en rijkelijk als dat van Connie.

Nadat Connie een klachtenbrief stuurt over een doos ontbijtgranen krijgt ze ter compensatie een bon voor een gratis doos. Dat brengt haar op het idee om naar verschillende bedrijven klachtenbrieven te sturen om te zien welke reactie ze krijgt. Tot haar verbazing levert haar klacht naast excuses telkens een bon voor een gratis product op. Wanneer ze de bons goed bekijkt merkt ze op dat alle bons van eenzelfde drukkerij komen. Als ze JoJo hierover vertelt krijgen de dames een lumineus idee: Wat als ze de drukkerij overvallen en alle bons stelen om ze nadien online te verkopen?

Omdat ze uiteindelijk toch geen geboren overvallers blijken te zijn, passen ze hun strategie aan. Ze gaan op zoek naar iemand die in de drukkerij werkt en die hen overschotten aan bons kan bezorgen. Hun ingenieus coupon-kartel loopt als een trein en het geld stroomt binnen op hun virtuele bankrekening. Om hun zwart geld wit te wassen zetten ze een nevenhandeltje op en kopen ze allerlei dure spullen, gaande van exclusieve wagens tot hun eigen privéjet.

Maar terwijl ze erin slagen om de supermarktketens voor een pak geld op te lichten komen ze ook in het vizier van Ken Miller (Paul Walter Hauser), een bediende van de afdeling fraudebestrijding van een supermarktketen. Telkens hij een vervallen of vervalste kortingsbon uit de handen van een nietsvermoedend oud vrouwtje kan ritsen beleeft hij een hoogtepunt. Hij bijt zich dan ook als een echte pitbull in het dossier vast en stapt richting FBI. Uiteindelijk vindt hij gehoor bij Simon Kilmurry (Vince Vaughn), een zelfvoldane inspecteur van het postbedrijf. Samen gaan ze op jacht naar de oorsprong van de frauduleuze coupons en de meesterbreinen achter de operatie.

Professionele couponjagers

Partners in crime maar ook in het echte leven Aron Gaudet en Gita ­Pullapilly schreven het script en regisseerden ‘Queenpins‘. Ze baseerden zich hierbij op het waargebeurde verhaal van een stel vrouwen dat voor veertig miljoen dollar aan nagemaakte kortingsbonnen verhandelde. Net zoals Robin Hood stal van de rijken en de buit uitdeelde aan de armen, stelen queenpins Connie en JoJo van de rijke levensmiddelenproducenten en ‘geven’ (lees: verkopen) ze de bons aan hun collega middenklassevrouwen die net als zij op de centjes moeten letten. Maar terwijl Robin Hood, behalve eeuwige roem en dankbaarheid, niets overhield aan zijn illegale praktijken zitten deze vrouwelijke dievegges binnen de kortste keren op een berg illegaal geld. Omdat ze dat geld op één of andere manier moeten zien wit te wassen belanden ze, voor ze het beseffen, van het randje van de illegaliteit in een web van valse identiteiten, geheime rekeningen en louche deals. En hoewel je alles met een flinke korrel zout moet nemen levert het wel een leuke en vlotte komedie op. Kortom een ideale film voor een avondje uit met vriendinnen. Nu alleen nog ergens een coupon uitknippen om de film met korting te gaan zien 😉

‘Queenpins’ met Kristen Bell, Kirby Howell-Baptiste, Paul Walter Hauser en Vince Vaughn speelt nu in de bioscoop.

Lees ook: Matteo Simoni kruipt in de huid van een stoere snelheidsduivel in ‘Rookie’

Volg ons op sociale media of contacteer ons