Plopsaland De Panne krijgt spectaculaire rollercoaster: ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’

Plopsaland De Panne krijgt spectaculaire rollercoaster: ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’

15 januari 2021 0 Door Deugenieten

Plopsa en Tomorrowland kondigen ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’ aan. Deze rollercoaster wordt de allereerste extreme spinning coaster van Europa en zal vanaf deze zomer te ontdekken zijn in Plopsaland De Panne.

Vanaf deze zomer kunnen liefhebbers van adembenemende rollercoasters en fans van Tomorrowland in Plopsaland De Panne kennismaken met ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’. De gloednieuwe en opzienbarende attractie wordt een unicum in Europa en zal meteen behoren tot de spectaculairste ter wereld. De samenwerking tussen Tomorrowland en de Plopsa Group is een eerste stap in een verregaande ambitie om op lange termijn te investeren in diverse themaparkprojecten.

2 lanceringen, 5 inversies

‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’ is de allereerste ‘extreme spinning coaster’ in Europa en de tweede attractie van dit type wereldwijd. Bezoekers worden twee keer gekatapulteerd naar een snelheid van maar liefst 90 km/u en gaan hierbij vijf keer overkop. De karretjes kunnen vrij ronddraaien, waardoor bezoekers telkens een andere ritervaring beleven. De attractie heeft een totale lengte van bijna één kilometer en staat op z’n hoogste punt 35 meter boven de grond, wat zorgt voor een uitzonderlijk zicht op het park en de ruime omgeving.

De nieuwe coaster wordt volledig binnen de magie van Tomorrowland opgebouwd. Het creatieve team van het muziekfestival werkt samen met de Plopsa Group om de feeërieke sfeer van Tomorrowland te vertalen naar deze unieke rollercoaster. Tomorrowland creëert naast de thematische invulling ook een exclusieve soundtrack op basis van de door Hans Zimmer gecomponeerde Tomorrowland Hymne. Deze soundtrack zal tijdens de rit te horen zijn, wat de ervaring voor elke bezoeker extra sensationeel zal maken.

De gerenommeerde Duitse rollercoasterfabrikant Mack Rides staat in voor het technische design, de engineering en de bouw van de constructie. Aan de ‘Ride to Happiness by Tomorrowland’-coaster hangt een prijskaartje van 17,5 miljoen euro. Binnen Plopsaland De Panne wordt voor deze attractie een aparte zone aangelegd die een trekpleister zal worden voor bezoekers uit binnen- en buitenland.

Lees ook: De nieuwe avonturen van Jommeke, Vertongen & Co, De Buurtpolitie en Urbanus

Plopsa Hotel BENL - Algemeen
Volg ons op sociale media of contacteer ons