Pairi Daiza heropent met nieuwe dieren en nieuwe hotelkamers

Pairi Daiza heropent met nieuwe dieren en nieuwe hotelkamers

11 februari 2021 0 Door Deugenieten

Vanaf deze zaterdag 13 februari opent Pairi Daiza opnieuw haar deuren. Een heropening in alle veiligheid die bezoekers zal toelaten de 7.000 dieren in het park in alle rust te bezoeken. Met ook de opening van het Pairi Daiza Resort zullen bezoekers ook de nacht kunnen doorbrengen bij de dieren. De kamers met zicht op pinguïns worden daarbij de grote nieuwigheid!

Ook tijdens de lockdown ging het leven in Pairi Daiza onverminderd verder, met de nodige geboortes als resultaat. Zo schonken de orang-oetans het leven aan een nieuw kleintje, dat van zijn verzorgers de naam ‘Mathaï’ meekreeg. Ook de Aziatische olifanten mochten in de suikerbonen delen, dankzij de geboorte van het kalfje Sayun. Daarnaast was er nieuw leven bij de zwijnsherten, zwartvoetpinguïns en naakte molratten. Om van de vele honderden geboortes in het aquarium nog maar te zwijgen.

Maar er kwamen ook heel wat nieuwkomers bij vanuit andere dierentuinen. Zo kwam de kolossale mannetjes-ijsbeer Seriy zijn tweelingbroer Beliy vervoegen. Die laatste verbleef al langer in Pairi Daiza. Ook de vrouwelijke walrus Tania vond haar plekje in Pairi Daiza, net als een tiental ezelspinguïns.

Daarnaast verwelkomde het park tijdens de lockdown ook een rode panda, een Zuid-Amerikaanse tapir, twee paradijsvogels, vijf blackbuck-antilopes, een zwarte leguaan van Utila, een grote renkoekoek en een Stellers zeearend.

De overgrote meerderheid van al deze nieuwkomers werd aan Pairi Daiza toevertrouwd in het kader van beschermingsprogramma’s omdat hun soort in de natuur met uitsterven bedreigd is.

Slapen bij de pinguïns

In de Canadese wereld The Last Frontier en de noordpoolwereld The Land of the Cold kan je opnieuw overnachten in het Pairi Daiza Resort. In de luxueuze lodges, kamers en suites kan je er oog in oog slapen met bruine beren, zwarte beren, wolven, walrussen, ijsberen, damherten, tijgers en tellerzeeleeuwen.

Daar voegt Pairi Daiza vanaf dit weekend 4 nieuwe kamers aan toe bij de ezelspinguïns! In deze nieuwe kamers – die plaats bieden aan 4 tot 5 personen – kan de nacht doorgebracht worden met onderwaterzicht op zwemmende pinguïns, of een zicht van bovenaf op de pinguïngrot.

Meer informatie vind je op pairidaiza.eu.

Lees ook: Pairi Daiza is “Ambassadeur van de Noordpool”

Volg ons op sociale media of contacteer ons