Op zoek naar een lekkere brasserie aan de kust? Dit zijn de beste adresjes volgens Luc Bellings

Op zoek naar een lekkere brasserie aan de kust? Dit zijn de beste adresjes volgens Luc Bellings

24 april 2022 0 Door Deugenieten

De beste brasserieën aan de Belgische kust’ is een handige gids met de 62 beste culinaire plekjes gelegen aan onze Vlaamse kust. Ze werden een voor een getest en beoordeeld door sterrenchef Luc Bellings.

Met de zomer in het vooruitzicht kijken echte Deugenieten al uit naar een tripje naar zee. En hoe kan je een dagje genieten van zon, zee en strand beter afsluiten dan met een heerlijke maaltijd? Aangezien de kust heel wat horecagelegenheden telt, is het soms al eens moeilijk kiezen uit het ruime aanbod aan restaurants en brasserieën. Daar komt nu verandering in dankzij ‘De beste brasserieën aan de Belgische kust‘, een handige gids waarin Luc Bellings zijn aanraders heeft verzameld.

Luc Bellings is niet de eerste de beste: hij is eigenaar van het sterrenrestaurant ‘De Vork van Luc Bellings‘ in Hasselt. Zijn vorige zaak ‘Aan Tafel bij Luc Bellings’ werd zelfs zeven jaar lang onderscheiden met twee Michelinsterren. Bellings weet dus wat lekker eten is en wat niet. Bovendien is de chef al meer dan tien jaar de god of de baarlijke duivel voor uitbaters van een brasserie aan de Belgische kust. Zijn proeverijen en bijhorende quoteringen die hij iedere zomer neerpent in een populaire Vlaamse krant zijn ondertussen must-reads geworden voor wie wil genieten van een verse garnaalkroket of een perfect gebakken verse zeetong. Bellings is immers niet te beroerd om bij ondermaats eten lage punten of zelfs een 0/10 uit te delen.

De beste brasserieën aan de Belgische kust

Omdat het leven te kort is om slecht te eten, maakte Luc Bellings komaf met al de ‘brol’ die hij de voorbije zomers aan de Noordzee opgediend kreeg. Daarom heeft hij de 62 beste brasserieën die te vinden zijn van Knokke-Heist tot De Panne verzameld in één handige gids: ‘De beste brasserieën aan de Belgische kust’. Stuk voor stuk werden de eetgelegenheden uitgetest en besproken door Bellings zelf. Naast het eten beschrijft Bellings ook de sfeer, bekijkt hij de prijs-kwaliteitsverhouding en geeft hij aan welke gerechten een aanrader zijn. Kortom een perfecte mix die garant staat voor lekker eten aan onze Belgische kust.

De adresjes werden overzichtelijk gebundeld per regio en per kustgemeente. We hebben dus geen excuus meer om nog opgewarmde diepvrieskost voorgeschoteld te krijgen. Vanaf nu weten we blindelings in welke kustbrasserie we terecht kunnen voor een sfeervolle en heerlijke maaltijd. De doosjes Motilium en Rennie hoeven we alvast niet meer in onze reiskoffers te stoppen.

Voor wie deze zomer richting kust trekt is ‘De beste brasserieën aan de Belgische kust’ een handige gids vol verborgen culinaire pareltjes. Het is een absolute aanrader voor wie zeker wil zijn van een heerlijke maaltijd in een aangename omgeving.

‘De beste brasserieën aan de Belgische kust’ van Luc Bellings is uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts en kan je nu vinden in de lokale boekhandel of makkelijk bestellen bij deze online boekenwinkel.

Lees ook: Gault&Millau bundelt culinaire trekpleisters van Knokke-Heist in unieke gids

Volg ons op sociale media of contacteer ons