Op weg naar Harry Cook: een roadtrip met een positieve boodschap

Op weg naar Harry Cook: een roadtrip met een positieve boodschap

29 september 2020 0 Door Deugenieten

Wie houdt van lezen en reizen, zit twee keer goed met dit boek. Deze feelgoodroman van Charlotte Nash neemt je, samen met Mallory en drie bejaarden, mee op roadtrip doorheen de VS.

Charlotte Nash is een gekend romanauteur in Australië en heeft al meerdere bestsellers op haar palmares. In haar romantische drama’s weet ze telkens weer de lezers mee te nemen in het verhaal. Dat is niet anders bij ‘Op weg naar Harry Cook‘, de eerste van Nash’ romans die naar het Nederlands werd vertaald.

Drie ontsnapte bejaarden op roadtrip

Mallory Cook en haar vijfjarig zoontje Harry vormen een ijzersterk team. Ze hebben het niet breed sinds Harry’s vader hen in de steek liet om het in New York te gaan maken. Als Harry niet wordt teruggebracht nadat hij bij zijn vader op bezoek is geweest, besluit Mallory om haar zoon op elke mogelijke manier weer thuis te krijgen.

Tijdens haar reis zorgt een toevallige ontmoeting met drie bejaarden, gevlucht uit hun verzorgingstehuis, ervoor dat Mallory op een onwerkelijke roadtrip door de Verenigde Staten belandt. Zadie, Ernie en Jock hebben elk hun eigen redenen om deze reis te maken. Onderweg zullen alle vier de reizigers ontdekken hoe ver ze bereid zijn te gaan om zichzelf – en elkaar – te redden.

Eerlijke feelgoodroman

Deze feelgoodroman beschrijft op een rauwe, eerlijke manier het leven van Mallory Cook en weet ons al snel mee te nemen in haar gamma van emoties. Ook de karaktertrekken van Zadie, Ernie en Jock worden uitvoerig beschreven, waardoor het lijkt alsof we het drietal al jaren kennen. Elk personage heeft zo zijn eigen gebreken die voor de nodige wrevel en frustratie zorgen. Elk zorgen ze op hun beurt voor de nodige problemen. Maar telkens weet Mallory ze op gepaste wijze op te lossen.

Charlotte Nash weet de situaties erg typerend te beschrijven wat vaak zorgt voor een lach maar soms ook voor een traan. Naast de uitvoerige beschrijving van de karakters word ook de roadtrip tot in de details beschreven. Zeer herkenbaar voor wie zelf al eerder op de beschreven plaatsen kwam.

‘Op weg naar Harry Cook’ neemt je mee op een hartverwarmende roadtrip waarin vriendschap, familie en reizen centraal staan. Door het oprechte verhaal kan je niet anders dan van de personages te houden. Deze feelgoodroman is een absolute aanrader voor wie lekker op reis wil vanuit zijn luie zetel.

‘Op weg naar Harry Cook’ is uitgegeven bij Cargo en verkrijgbaar bij de boekhandel of online.

Lees ook: Ward Hulselmans heeft genoeg van drama en scheept in voor een ‘Enkele reis realiteit’

BoekenBoeken
Volg ons op sociale media of contacteer ons