NONA June, de perfecte non-alcoholische afsluiter van elk feest

NONA June, de perfecte non-alcoholische afsluiter van elk feest

27 november 2020 2 Door Deugenieten

Dit jaar brengen we de feestdagen hoogstwaarschijnlijk door in een iets kleiner gezelschap dan we gewoon zijn. Maar het wordt daarom niet minder feestelijk! Dit eindejaar scoor je alvast met de lekkerste mocktails als alternatief voor een coupe champagne of glaasje cava.

No alcohol, no compromises.

Het is je misschien ook al opgevallen tijdens het uitgaan dat de selectie alcoholvrije dranken soms heel beperkt is. De Gentse Charlotte Matthys besloot hier iets aan te doen en creëerde NONA June, de eerste Belgische alcoholvrije spirit op basis van negen verschillende botanicals en jeneverbessen.

In 2018 bottelde en labelde Charlotte de eerste 1.000 flessen zelf. Anno 2020 bestaat haar team uit vier jonge vrouwen en drinkt de hele wereld NONA June. Van Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, de UK, Scandinavië en nu ook in Curaçao. Ondertussen vind je NONA June ook bij Delhaize.

Voor eindejaar brengt Charlotte twee prachtige verpakkingen op de markt. Er is de NONA June Xmas edition, met een 70cl fles en een receptenboekje in een feestelijke verpakking of je kan kiezen voor het giftpack met bijhorende glazen.

Mocktailrecepten met NONA June

Omdat we het ook op het einde van het jaar veilig willen houden geven we je graag wat inspiratie voor de allerlekkerste alcoholvrije cocktails op basis van NONA June. Je kan NONA June bijvoorbeeld mixen met een (Indian) tonic voor een lekkere alcoholvrije, klassieke gin-tonic. Heb je liever wat bubbels? Dan is de ‘NONA French N°9’, het perfecte alternatief voor een glaasje cava of champagne.

NONA French N°9

– 5 cl NONA June
– 3 cl Zilversparsiroop
– Aftoppen met spuitwater

Zilversparsiroop maak je gewoon zelf. Pluk naalden van een spar tijdens een herfst- of winterwandeling en voeg deze toe aan suikersiroop (suikersiroop maak je door eenzelfde hoeveelheid water en suiker op het vuur te zetten zodanig dat alle suiker smelt). Enkele dagen of zelfs weken laten trekken en je zilversparsiroop is klaar. Vul een champagnefles met NONA June, de zilversparsiroop en top af met spuitwater. Cheers!

NONA Ginger

  • 5 cl NONA June
  • 15 cl gemberbier
  • Ijsblokjes
  • Zeste van limoen
  • eventueel 1/3 koffielepeltje kurkuma
  • een takje munt ter afwerking (optioneel)

Vul een glas met ijsblokjes, de NONA June en het gemberbier. Werk af met de zeste van limoen en eventueel de munt en de kurkuma.

NONA Spritz

  • 5 cl NONA June
  • 10 cl Crodino red
  • 10 cl bruiswater

Vul een mooi glas met NONA June en crodino. Aftoppen met bruiswater en klaar!

Lees ook: Solo Vida: de magie van Tomorrowland in een fles

Volg ons op sociale media of contacteer ons