Middelkerke eert F.C. De Kampioenen met zandsculpturenfestival

Middelkerke eert F.C. De Kampioenen met zandsculpturenfestival

30 juni 2021 0 Door Deugenieten

Deze zomer ontmoeten twee iconen elkaar in het zand van Middelkerke: F.C. De Kampioenen en het zandsculpturenfestival. Op het strand van de kustgemeente loop je tussen al je favoriete figuren uit de immens populaire televisieserie en stripalbums.

De eerste aflevering van de legendarische televisiereeks ‘F.C. De Kampioenen’ kwam voor het eerst op het scherm in 1990. In 1996 rees de eerste gigantische zandsculptuur op uit het zand te Zeebrugge. Deze zomer versmelten deze twee toppers samen tot hét zomerevenement van het jaar: Zandsculpturenfestival Middelkerke. De komende maanden hebben de fans van Marc, Bieke, Carmen, Xavier, Boma, Fernand en Pascalleke dus alle reden om naar de kustgemeente te trekken voor een tournée générale aan herinneringen.

Uniek eerbetoon

Na 21 seizoenen, vier films en de geweldige kerstspecial krijgen De Kampioenen deze zomer een uniek eerbetoon in zand. Meer dan levensgroot ontdek je al je favoriete helden in hun natuurlijke habitat: het café, het veld, de garage van DDT, het huis van Boma,… Een team van 23 van de allerbeste internationale ‘carvers’, waarvan sommigen al meewerkten aan het allereerste festival in Zeebrugge, creëerden hiervoor tientallen gevarieerde taferelen. Het Zandsculpturenfestival Middelkerke is dan ook één van de spectaculairste in jaren. Amaai mijn gedacht!

Wat mag je verwachten?

Het Zandsculpturenfestival Middelkerke brengt de wereld van De Kampioenen tot leven. Om het tijdloze karakter van de personages te benadrukken werd gekozen voor iconische taferelen die voor iedereen herkenbaar zijn. Hiervoor baseerden de ‘carvers’ zich op scènes uit de populaire stripalbums.

Centraal op het festival staat een metershoog eerbetoon aan Johny Voners die jarenlang de populaire Xavier Waterslaeghers speelde. Hij kijkt uit over het terrein van meer dan 5.000 m2 waarin WeLoveSand honderden ladingen speciaal sculptuurzand omtoverde tot al zijn ploegmakkers en vrienden in 3D. Als bezoeker loop je tussen de helden van FC De Kampioenen. Het is grappig, gedetailleerd en vooral heel indrukwekkend.

Praktisch

Het Zandsculpturenfestival Middelkerke loopt tot 12 september in Westende, vlakbij de duinen en kunstwerken van Wim Delvoye en Nick Ervinck. Om alles veilig en coronaproof te houden wordt de capaciteit beperkt gehouden en wordt er gewerkt met tijdslots. Tickets zijn online te koop op zandsculpturenfestival.com.

Lees ook: Kunstenfestival Watou zet positie van de mens in de wereld centraal

Volg ons op sociale media of contacteer ons