Maureen schittert in hedendaagse versie van ‘Sneeuwwitje’

Maureen schittert in hedendaagse versie van ‘Sneeuwwitje’

1 maart 2020 0 Door Deugenieten

Zondag vond in Antwerpen de première plaats van ‘Sneeuwwitje’. Voor radiopresentatrice, musicalactrice en voormalige Ketnet-‘Held’ Maureen Vanherberghen was het alvast een bijzondere uitdaging want producent Deep Bridge pakte uit met een gloednieuwe versie van het bekende sprookje.

Sprookjes bestaan en iedereen kan een prins of prinses zijn. De prinses in de gloednieuwe versie van ‘Sneeuwwitje‘ is niet langer naïef, maar een vrijgevochten jonge vrouw die zelf over haar lot beslist.

De rol van Sneeuwwitje – zelf wordt ze liever ‘Sneeuwwitteke’ genoemd – wordt voortreffelijk ingevuld door Maureen Vanherberghen. Maureen had eerder al een rol in de Ketnet-musical ‘Troep’, maar met de hoofdrol in ‘Sneeuwwitje’ is de radiopresentatrice en voormalige heldin uit de Ketnet-serie ‘Helden’ toe aan een spannende, nieuwe uitdaging.

Het populaire duo Laurenz Hoorelbeke en Jasmine Jaspers is terug van de partij, maar deze keer niet als hun alter ego Titus en Fien. In ‘Sneeuwwitje’ speelt Jasmine de rol van stiefmoeder Frida en is Laurenz haar knecht Floris. Dat ze ook nu voor het nodige vuurwerk en hilarische toestanden zorgen hoeft niet te verwonderen.

Charlotte Campion heeft de taak om als ‘spiegel’ – deels een meubel, deels een echte madam – steeds de waarheid te vertellen en dus aan de stiefmoeder te verkondigen dat ze niet meer de mooiste van het land is.

Ook in deze nieuwe versie eet Sneeuwwitje van een vergiftigde appel. Gelukkig zijn er ook in moderne sprookjes nog zekerheden en wordt Sneeuwwitje wakker gekust door haar Prins. Die Prins (die eigenlijk Jos De Prins heet en slager van beroep is) wordt gestalte gegeven door Aaron Deveene, die momenteel als Jesse schittert in ‘Thuis’.

Isabelle Heremans , die we kennen uit ‘The Little Mermaid’ en de spektakelmusical ‘40-45’, speelt de rol van Bobonneke en ze is ook de understudy voor stiefmoeder Frida. Ook hier geen musical zonder een straf ensemble: Inge Teeuwen, Nando Tilkin, Jens Sauviller en Zoë Guisson vervolledigen de cast.

‘Sneeuwwitje’ is nog te zien in Capitole Gent, Proximus Theater in De Panne en het Hasseltse Ethias Theater. Meer info en tickets op deepbridge.be.

Volg ons op sociale media of contacteer ons