MAMMA MIA, here we go again!

MAMMA MIA, here we go again!

27 januari 2020 0 Door Deugenieten

We hebben er 14 jaar op moeten wachten, maar binnenkort is het zover. Begin maart komt MAMMA MIA!, dé feelgood musical gebaseerd op alle grote ABBA-hits, terug naar Vlaanderen.

MAMMA MIA! : het verhaal

MAMMA MIA! combineert de muziek van ABBA met een humoristisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna (Ann Van den Broeck) en haar dochter Sophie (Tinne Oltmans), die op het punt staat om te trouwen met haar verloofde Sky. Sophie wil dolgraag worden weggegeven door haar echte vader, maar het blijkt niet eenvoudig om te ontdekken wie dat is…

Om uit te pluizen wie haar biologische vader is nodigt Sophie de drie voormalige liefdes van haar moeder uit op het Griekse eiland waar ze wonen. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen en staat plots oog in oog met haar bruisende verleden. Samen met haar jeugdvriendinnen Tanya (Evi Hanssen) en Rosie (Ilse La Monaca) en de bruidsmeisjes (Helle Vanderheyden, Shana Pieters), haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s. Alle bekende ABBA-hits passeren de revue, waaronder ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Super Trouper’ en uiteraard ‘Mamma Mia’.

MAMMA MIA! ging op 6 april 1999 in wereldpremière op de Londonse West End en loopt er nog steeds. Wereldwijd bezochten al 60 miljoen bezoekers de musical. Maar binnenkort kunnen we dus volop genieten (en stiekem meezingen) van een volledige nieuwe versie van de hitmusical MAMMA MIA! waarvan Stany Crets de regie en vertaling doet.

Wie van de drie?

Het vrouwelijke geweld krijgt tegengewicht van enkele sterke mannen: Michiel De Meyer (Sky) zal de verloofde van Sophie spelen, bijgestaan door zijn vrienden Matthew Michel (Eddie) en Kenny Verelst (Pepper).

De drie mogelijke vaders van Sophie worden gespeeld door Govert Deploige (die Jeroen Van Dyck vervangt),  Johan Terryn en niemand minder dan regisseur Stany Crets.

De strakke groepsdansen en heldere zangpartijen worden gebracht door het ensemble, dat bestaat uit Laurenz Hoorelbeke, Jasmine Jaspers, Kars Huijink, Yannick Dijck, Jervin Weckx, Sven Tummeleer, Oonagh Jacobs, Barbara De Winter, Joke Van Robbroeck, Marije Van Sonsbeek, Sarah Goethals en Samantha De Water.

Het ziet ernaar uit dat MAMMA MIA! één van dé theaterhits wordt in het voorjaar. Op zaterdag 22 februari start de eerste van een reeks try-outs in het Hasseltse Ethias Theater en vanaf 5 maart verkast het gezelschap naar de Antwerpse Stadsschouwburg voor een lange reeks voorstellingen, inclusief de feestelijke première op zaterdag 7 maart plaatsvindt.

Ben jij ook zo benieuwd wie er uiteindelijk Sophie zal begeleiden naar het altaar? Boek dan nu alvast je tickets via deepbridge.be.

 

Volg ons op sociale media of contacteer ons