Maak zelf de heerlijkste Thaise gerechten uit de keuken van ‘Boo Raan’ klaar

Maak zelf de heerlijkste Thaise gerechten uit de keuken van ‘Boo Raan’ klaar

3 januari 2022 0 Door Deugenieten

In ‘De Thaise keuken van Boo Raan’ schotelt chef Dokkoon Kapueak je 60 recepten voor heerlijke Thaise gerechten voor. Ze leert je de kneepjes van het vak zodat je thuis een heerlijke, traditionele Thaise maaltijd op tafel kan toveren.

Misschien zegt de naam Dokkoon Kapueak je niet meteen iets, toch is zij de chef die het Thaise restaurant Boo Raan in Knokke-Heist zijn bekendheid heeft bezorgd. Dankzij de verse Thaise gerechten die Kapueak en haar keukenteam met de nodige liefde weten te bereiden werd Boo Raan in 2018 door de culinaire gids Gault&Millau bekroond met de titel ‘Aziaat van het jaar‘. Ook die andere culinaire gids, Michelin, wist de inspanningen en de eerlijke keuken bij Boo Raan te waarderen en beloonde in 2021 het restaurant met zijn eerste Michelinster. Aangezien Kapueak helemaal niet bezig was met sterren en quoteringen, viel ze dan ook compleet uit de lucht toen ze haar eerste Michelinster in de wacht had gesleept.

Wie al bij Boo Raan is langsgeweest zal helemaal niet verwonderd zijn dat dit restaurant zoveel lofbetuigingen krijgt vanuit culinaire hoek. Het heerlijke eten, de open keuken en de aangename sfeer in het restaurant bezorgen elke bezoeker een culinaire reis naar Aziatische oorden. Naast het gebruik van verse ingrediënten, zelfbereide sausen en dressings en haar bijzondere kennis van de Thaise keuken, weet Kapueak haar gerechten dat ietsje meer te geven, wat de ervaring voor elke gast bijzonder prettig maakt.

Het verhaal van Dokkoon

Het is dan ook op diezelfde open manier dat Dokkoon Kapueak de 60 gerechten voorstelt in het gloednieuwe boek ‘De Thaise keuken van Boo Raan‘. Het boek is meer dan louter een kookboek. Naast het verhaal van ‘Boo Raan’, wat zoveel betekent als ‘volgens de traditie’, krijg je het verhaal van Dokkoon dat start van Thaise kapster en masseuse, tot de talentvolle chef in de keuken van haar restaurant.

Volgens chef Dokkoon Kapueak is Thais koken niet zo moeilijk en kan iedereen het leren. In dit boek vertelt Dokkoon je precies hoe het moet, van de juiste bereidingswijze tot het herkennen van de goede ingrediënten. Vooraleer je aan de slag wil in de keuken, is het immers van belang meer te weten over welke typische ingrediënten, kruiden en smaakmakers de Thaise keuken kent en wat ze net zo speciaal maakt. Je vindt er onder meer inspiratie voor heel wat verse curry’s, pittige wokgerechten en zelfs een authentieke Thaise barbecue.

Uiteraard is een boek geen kookboek wanneer de bereidingen niet uitgebreid staan vermeld. Dus ook hier staat bij elk gerecht netjes opgelijst welke ingrediënten en hoeveelheden je nodig hebt en hoe je de heerlijke maaltijd best bereidt. Naast de aantrekkelijke foto’s van de fraai geserveerde gerechten vind je in het boek ook heel wat sfeerfoto’s, steeds gelinkt aan de voortreffelijke Thaise keuken.

Wie graag zelf de heerlijke Thaise gerechten van de hand van Dokkoon Kapueak klaarmaakt en het verhaal over deze ‘new star in town’ ontdekt kan ‘De Thaise keuken van Boo Raan’ terugvinden de lokale boekhandel of hier online bestellen.

Lees ook: ‘Mijn gewicht in evenwicht’: Een eetplan voor levensgenieters waarbij zondigen nog steeds mag

Volg ons op sociale media of contacteer ons