Maak van je huis de perfecte thuis met ‘Stijlvol leven en wonen – met karakter’

Maak van je huis de perfecte thuis met ‘Stijlvol leven en wonen – met karakter’

7 februari 2021 0 Door Deugenieten

Nieuwe woonideeën staan centraal in het nieuwste inspiratieboek van woonjournalist Patrick Retour. Zowel interieurs als buitenkant komen uitgebreid aan bod in dit fraaie fotoboek.

Stelen met je ogen! Dat is wat auteur Patrick Retour ons aanraadt wanneer het gaat om interieur- en woonideeën. Retour is met ‘Stijlvol leven en wonen – met karakter‘ niet aan zijn proefstuk toe. Hij is naast woonjournalist ook auteur van meer dan 30 boeken over huisinrichting en tuindecoratie.

Zo ben ik, zo woon ik

We willen allemaal onze woning zo gezellig mogelijk inrichten, door een huiselijke sfeer te creëren waarin we onszelf thuis voelen. Maar die huiselijke gezelligheid betekent voor iedereen iets anders. Daarom gaan we allemaal op zoek naar het interieur dat bij ons past en beantwoordt aan onze specifieke wensen. Meer dan ooit luidt het credo: ‘Zo ben ik, zo woon ik‘.

‘Stijlvol leven en wonen – met karakter’ wil een inspiratiegids zijn om een make-over van een huiskamer, keuken of het hele huis voor te bereiden. In deze uitgave passeren heel wat vaklieden, architecten en totaalinrichters die enkele van hun afgewerkte projecten tonen. Zo wordt er onder meer extra aandacht gegeven aan deur- en sierbeslag van Dauby, de pleisterwerken van Chris Lahou en binnenhuisinrichting door decorateur Pieter Porters.

Het boek geeft ons onder meer een rondleiding in een totaal gerenoveerde woning die ooit een chocoladefabriek was. Maar er wordt ook een kijkje genomen in een Nederlands majestueus kasteel dat helemaal in zijn oude glorie is hersteld. In het kasteel bevinden zich tegenwoordig een luxueus hotel en gastronomisch restaurant. De historische elementen worden perfect gecombineerd met modern comfort. De kamers zijn smaakvol ingericht met kwaliteitsvolle elementen en stralen een en al luxe uit.

Kenmerkend voor de projecten in binnen- en buitenland is dat ze werden uitgevoerd met grote expertise en vakmanschap, met duurzame materialen en precieze afwerking.

Met een neus voor magnifieke projecten en zijn groot inlevingsvermogen zocht Patrick Retour de interieurprojecten zorgvuldig uit. De mooie foto’s van Mich Verbelen laten de karaktervolle woningen en interieurs visueel volledig tot hun recht komen.

‘Stijlvol leven en wonen – met karakter’ is een luxueus koffietafelboek waarin je uren kan wegdromen bij de karaktervolle huizen en hun interieurs. De vele foto’s zorgen voor inspiratie om van je eigen woning een karaktervolle thuis te maken. Het boek toont zowel erg moderne als uiterst klassieke interieurs, maar elk met hun eigen karakter. Het is aan jou om de passende ideeën op te doen voor een interieur dat volledig aansluit bij jouw karakter.

Dit prachtige genietboek vol diverse stijlen en sferen is te vinden bij je lokale boekhandel of bestel je vanuit je zetel in de online winkel.

Lees ook: Kunstenfestival Beaufort palmt Vlaamse Kust in

Wonen
Wonen

Volg ons op sociale media of contacteer ons