Nieuwe speeldata voor Vlaanderens populairste musicals

Nieuwe speeldata voor Vlaanderens populairste musicals

24 juni 2020 0 Door Deugenieten

Sinds het uitbreken van COVID-19 heeft de culturele sector zich steeds aangepast aan de actualiteit en is men blijven zoeken naar oplossingen. Nu de nieuwe regels voor de culturele sector vastliggen heeft Deep Bridge besloten los te laten wat niet kan en voluit te gaan voor wat wél kan.

Vanaf 1 juli kunnen opnieuw activiteiten met publiek georganiseerd worden. Voor reguliere evenementen in permanente infrastructuren – zoals theaters en bioscopen – geldt een capaciteitslimiet van 200 mensen. Deze limiet zal in augustus opgetrokken worden naar 400 personen.

Maar hoe men het ook draait of keert, een grote musical spelen voor 400 mensen is op geen enkele manier te rendabiliseren. En alhoewel de beperkingen gaandeweg misschien wel versoepeld kunnen worden, blijft de onzekerheid groot. Niet alleen voor de artiesten, theaters en producenten, maar ook voor de ticketkopers. Daarom heeft Deep Bridge besloten om zijn programmatie te herbekijken.

Nieuwe speeldata voor Vlaanderens populairste musicals

Deep Bridge heeft een gevarieerd en kwalitatief aanbod in de steigers staan. Daar verandert niets aan! Wel laten ze los wat niet kan en gaan ze voluit voor wat wél kan. De nieuwe agenda ziet er als volgt uit.

Sneeuwwitje – vanaf september 2020

Een coole prinses laat zich niet zomaar uit het lood slaan. ‘Sneeuwwitje’ gaat dan ook vanaf midden september op tour door Vlaanderen. De hele speelkalender vind je op de website van Deep Bridge.

The Sound of Music – vanaf december 2020

Op 6 december gaat ‘The Sound of Music’ in première in Stadsschouwburg Antwerpen. De voorbereidingen gaan onverminderd verder, het decor is ontworpen en er is een straffe cast. Het beloofd dan ook een geweldige versie van deze musicalklassieker te worden.

Robin Hood & Ik – vanaf februari 2021

In het voorjaar van 2021 is het de beurt aan ‘Robin Hood & ik’. Deze nieuwe versie van het gekende sprookje belooft weer bijzonder te worden. De cast wordt heel binnenkort voorgesteld, maar Laurenz-Floris-Hoorelbeke en Jasmine-Frida-Jaspers zijn al van de partij.

MAMMA MIA! verplaatst naar maart/april 2021

De voorstellingen van ‘MAMMA MIA!’ die verplaatst werden naar augustus/ september 2020 worden verplaatst naar maart/ april 2021. Dat is nog even wachten, maar het is tegelijk een veilige keuze. Het goeie nieuws is bovendien dat er meer voorstellingen kunnen gespeeld worden en er dus terug meer tickets beschikbaar zijn. De cast blijft aan boord, the party will continue!

Het Geheim Van Te Veel Torens – nieuw in augustus 2021

Nieuw in de zomer van 2021 is ‘Het Geheim Van Te Veel Torens’, naar het gelijknamige boek van Mark Tijsmans. Het is een project in samenwerking met The Musical Academy en zal in de zomer van volgend jaar op een unieke locatie spelen. De cast bestaat uit leerlingen van The Musical Academy en young professionals.

Urbanus, de musical – verplaatst naar oktober 2021

Een volledig nieuwe voorstelling maken, vraagt intens samen-werken. Dat is momenteel erg moeilijk. Daarom wordt de voorstelling een jaar uitgesteld. ‘Urbanus, de musical’ speelt vanaf oktober 2021 in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Ethias Theater, Hasselt.

Charlie and the Chocolate Factory – vanaf december 2021

‘Charlie and the Chocolate Factory’ gaat in première in december 2021 en speelt de hele eindejaarsperiode in Stadsschouwburg Antwerpen. Eerder deze week werd Nordin De Moor gelanceerd als Willy Wonka, en dat is niet onopgemerkt voorbijgaan.

Deepbridge.be - The Sound of Music
Deepbridge.be - MAMMA MIA!
Deepbridge.be - Charlie and The Chocolate Factory
Volg ons op sociale media of contacteer ons