Liam Neeson begeeft zich op glad ijs in ‘The Ice Road’

Liam Neeson begeeft zich op glad ijs in ‘The Ice Road’

20 augustus 2021 0 Door Deugenieten

Nadat een diamantmijn instort krijgt vrachtwagenchauffeur Mike de taak om een ogenschijnlijk onmogelijke reddingsmissie te begeleiden. Om de wanhopige mijnwerkers te redden moet hij via ‘The Ice Road’ een boorinstallatie ter plaatse brengen. Helaas is de dooi niet het enige gevaar dat op de loer ligt.

Wanneer een diamantmijn in het hoge noorden van Canada na een gasontploffing instort komen acht mijnwerkers om. 26 anderen zitten vast in de mijn en hebben maar voor zesendertig uur zuurstof over. In opdracht van de eigenaars van de mijn huurt Jim Goldenrod (Laurence Fishburne) ijswegveteraan Mike McCann (Liam Neeson) en zijn jongere broer Gurty (Marcus Thomas), een begaafd monteur die door een oorlogsverwonding lijdt aan afasie, in om een ​​gevaarlijke reddingsmissie te leiden. Samen met Tantoo (Amber Midthunder) vertrekt het haastig samengesteld team voor een gevaarlijke rit over de ijsweg, een onstabiele route van bijna 500 km lang op het bevroren Lake Winnipeg. Hun opdracht: drie achttienwielige vrachtwagens geladen met boormachines en pijpleidingen via de bevroren weg naar de mijn brengen voordat de zuurstof in de mijnschacht opraakt.

In opdracht van de eigenaars van de diamantmijn maakt ook Tom Varnay (Benjamin Walker) de gevaarlijke reis mee. Wat de chauffeurs echter niet weten is dat Varnay ingehuurd is om de missie te saboteren en te voorkomen dat de mijnwerkers ontsnappen en onthullen dat het bedrijf de mijn op een onveilige manier exploiteert om de winst te vergroten.

De ijzingwekkende thriller ‘The Ice Road‘ van regisseur Jonathan Hensleigh speelt zich af in een unieke omgeving en neemt je mee op een superspannende ‘roadtrip’ over het bevroren Lake Winnipeg. En alsof de rit op het einde van het ijswegseizoen, wanneer de dooi begonnen is, nog niet spannend genoeg is rijdt er ook nog eens een huurmoordenaar mee die er alles aan doet om de boel te saboteren. Omdat de chauffeurs onder tijdsdruk naar de diamantmijn moeten rijden ligt niet alleen hun tempo maar ook dat van de film hoog. De slechte weersomstandigheden en sabotage zorgen er dan weer voor dat er meer dan voldoende actie en spanning in de film zit. Gelukkig heeft regisseur Hensleigh tussen de actiescènes door genoeg tijd gelaten om op adem te komen en te genieten van het wondermooie landschap. ‘The Ice Road’ werd namelijk opgenomen in Canada onder echte weersomstandigheden, met drie echte ’18-wheelers’ en op bestaande ijswegen.

Toch is ‘The Ice Road’ niet zomaar een actiefilm over vrachtwagens. Daar zorgt onder meer Liam Neeson voor. Neeson is een van de weinige acteurs die er perfect in slaagt om tegelijkertijd een man uit de arbeidersklasse en actieheld te spelen. Ook nu brengt hij met zijn vertolking van Mike McCann een menselijk aspect in de film dat heel vertederend is. Als stoere vrachtwagenchaffeur zet hij namelijk zijn eigen leven opzij en doet hij zijn uiterste best om voor zijn zieke broer te zorgen.

‘The Ice Road’ van regisseur Jonathan Hensleigh met in de hoofdrollen Liam Neeson, Amber Midthunder, Marcus Thomas en Laurence Fishburne is nu te zien in de bioscoop.

Lees ook: Reminiscence: Hoe ver ga je voor de herinnering aan een geliefde?

Volg ons op sociale media of contacteer ons