Knokke-Heist verbindt shopping en natuur met milieuvriendelijke Zwin Shuttle

Knokke-Heist verbindt shopping en natuur met milieuvriendelijke Zwin Shuttle

2 oktober 2020 0 Door Deugenieten

Knokke-Heist is ongetwijfeld een van de mooiste en meest milieuvriendelijke gemeentes aan de kust. Om dat groene karakter nog meer naar voor te brengen introduceert de badplaats een elektrische shuttledienst naar het Zwin.

Sinds de zomer kunnen de inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers van Knokke-Heist gebruikmaken van de gratis Shopping Shuttle. Deze trendy en elektrische citymobiel verbindt de belangrijkste winkelstraten in de ‘gouden driehoek’ (Lippenslaan, Dumortierlaan en Kustlaan) met elkaar. Knokke-Heist breidt zijn elektrische shuttledienst uit met een tweede lijn. Vanaf nu kan je elke dag aan boord hoppen van de Zwin Shuttle. Dit milieuvriendelijk busje brengt je in 20 minuten van het centrum van Knokke-Heist naar de ingang van het Zwin. De Shopping Shuttle en Zwin Shuttle rijden tot 15 november.

Het Zwin, internationale luchthaven voor vogels

Ook in de herfst heeft het Zwin Natuur Park heel wat te bieden: Het natuurgebied ligt op een belangrijke vogeltrekroute en op sommige dagen vliegen er duizenden vogels voorbij. Je kan de vogeltrek dan ook van héél dichtbij beleven tijdens één van de vele herfstactiviteiten in het park. Ideaal vertrekpunt is de interactieve tentoonstelling. Je leert er onder meer hoe de trekvogels de juiste richting uitvliegen en hoe ze zich voorbereiden op hun lange trektocht. Vanaf eind oktober kan je er terecht voor de nieuwe fototentoonstelling ‘Het Zwin inspireert’.

Naast de mooie wandelpaden in het Zwin Natuur Park, kan je ook prachtige wandelingen maken in de nabije omgeving. Een selectie aan wandelroutes werd gebundeld in een inspiratiefolder. Je kan de folder vinden in de toeristische infokantoren van Knokke (Zeedijk 660) en Heist (Pannenstraat 138) en in het Zwin Natuur Park (Graaf Leon Lippensdreef 8).

Anton Corbijn: MOØDe

Naast eindeloos shoppen en trekvogels kijken kan je in Knokke-Heist natuurlijk ook terecht voor een heerlijke portie cultuur. In de expo MOØDe maakt gerenomeerd fotograaf Anton Corbijn de cross-over tussen fotografie en modewereld. De toonaangevende fotograaf en filmmaker dook in zijn archief en selecteerde bijna 200 werken die aantonen dat mode overal aanwezig is. Veel van de getoonde werken zijn voor het eerst te zien. Een absolute wereldprimeur voor Knokke-Heist. Je leest er meer over in ‘Anton Corbijn toont nooit eerder vertoonde portretten van internationale stijliconen‘.

Lees ook: Knokke-Heist lanceert interactieve fiets- & wandelroutes

Volg ons op sociale media of contacteer ons