Kan jij beter dan Frank, Bram of Sabine het weer voorspellen? Ontdek het zelf in de doe-expo ‘Meer Weer’

Kan jij beter dan Frank, Bram of Sabine het weer voorspellen? Ontdek het zelf in de doe-expo ‘Meer Weer’

27 juli 2021 0 Door Deugenieten

Nog tot het einde van de zomer kan je in Kursaal Oostende naar ‘Meer Weer’, een interactieve doe-expo over het weer voor de hele familie. Je maakt er de leukste foto’s in tientallen Instagrammable decors en kan er als een echte weerman of -vrouw zelf het weer presenteren.

Deze zomer organiseren VRT en RTBF aan de kust een leuke doe-expo over het weer: ‘Meer Weer‘. Tijdens de interactieve expo leer je alles over het weer en weerfenomenen en krijg je allerlei leuke weetjes voorgeschoteld van weerman Frank Deboosere.

Leuke doe-activiteiten

Ook al regent het buiten pijpestelen of straalt de zon hevig, de ‘Meer Weer’-expo dompelt je onder in alle mogelijke weerthema’s. Zo ontdek je er alles over de natuurfenomenen, de aarde, de zon, de zee, sterrenkunde, ruimtevaart, het klimaat, duurzaamheid en de zee.

De expo is een visueel feest voor jong en oud want je kan er poseren voor meer dan 50 prachtige en Instagrammable fotodecors in de verschillende weerthema’s.

En voor wie altijd al eens zelf het weerbericht op televisie wilde presenteren is ‘Meer Weer’ de ideale gelegenheid. Op de expo kan je net zoals Frank Deboosere, Bram Verbruggen en Sabine Hagedoren voor een greenkey-scherm het weerbericht presenteren. Later die dag ontvang je in je mailbox een afgewerkt filmpje van jouw weerbericht. Sta je liever niet voor het scherm? Dan kan je proberen om zelf het weerbericht op Radio 2 te presenteren of om een liedje aan te kondigen zoals een echte radiopresentator.

In de expo kan je ook de Karrewiet weer-app testen. Met die app ontdek je welk weer het op jouw geboortedag was. Je hoeft enkel je geboortedatum in te geven en vervolgens krijg je een aangepast weerbericht te zien. Daarnaast krijg je van Jelle Mels van Karrewiet te zien hoe het weer op je verjaardag doorheen de jaren veranderd is.

Aandacht voor het klimaat

Tot slot kan je op de expo verschillende weerscenario’s beleven in augmented reality. Zo stap je een ruimte binnen en verschijnen er plots verschillende weerelementen zoals een windhoos, een hagelbui, sneeuw, donder of bliksem.

De expo besteedt ook extra aandacht aan het klimaat. Zo legt Frank Deboosere in een filmpje uit wat biodiversiteit is en hoe je er je steentje aan kan bijdragen. Verder vind je op de expo een unieke opstelling van de Proper Strand Lopers. Vorig jaar werd er dankzij deze organisatie maar liefst 15.400 liter afval geruimd. Dat afval is grotendeels afkomstig van zwerfvuil dat toeristen achterlaten op het strand.

‘Meer Weer’ is een leuke doe-expo voor jong en oud met allerlei toffe fotodecors, superleuke weetjes en interactieve weerateliers. Je kan de expo nog gaan ontdekken tot 29 augustus in Kursaal Oostende. Meer info en tickets via meerweeraanzee.be.

Lees ook: Lectrr palmt 60ste editie van het Cartoonfestival Knokke-Heist in

Volg ons op sociale media of contacteer ons