Hugh Jackman en Rebecca Ferguson beleven hypnotiserende romance in Reminiscence

Hugh Jackman en Rebecca Ferguson beleven hypnotiserende romance in Reminiscence

3 januari 2022 0 Door Deugenieten

In ‘Reminiscence’ speelt Hugh Jackman een geheugendetective die zijn klanten onder een soort hypnose brengt waardoor ze hun herinneringen kunnen herbeleven. Wanneer hij een nieuwe klant aanneemt verandert zijn leven voor altijd.

2021 was een moeilijk jaar voor de bioscopen. Als ze al open mochten konden ze slechts een beperkt aantal mensen over de vloer krijgen. Veel films werden dan ook via streamingsdiensten uitgebracht of verschenen direct op blu-ray. Eén van de topfilms die het wel tot in de bioscoopzaal schopte was ‘Reminiscence‘.

Nadat ze eerder al samen schitterden in ‘The Greatest Showman‘ hebben Hugh Jackman en Rebecca Ferguson opnieuw een romantische beleving, zij het dit keer in de actiethriller ‘Reminiscence‘. Het verhaal speelt zich af in Miami dat door de klimaatverandering herschapen is tot een Amerikaans Venetië. Om de binnenstad droog te houden is er een gigantische muur rond het centrum van de stad gebouwd. Maar door het steeds verder oprukkende water dreigt de muur te doorbreken. Onder die constante dreiging laat Nick Bannister (Hugh Jackman) anderen hun verleden herbeleven via een soort vooruitstrevende hypnose. Hierbij nemen zijn patiënten plaats in een watertank en krijgen ze een scanapparaat op het hoofd geplaatst. Nick begeleidt hen met de hypnotiserende woorden: “Je gaat op reis, een reis door je herinneringen. Het enige wat je moet doen is mijn stem volgen.” Vervolgens herbeleven ze hun meest aangename herinneringen terwijl ze geprojecteerd worden via 3D hologrammen.

En hoewel er genoeg beschadigde zielen over de vloer komen die hun herinneringen willen herbeleven hebben niet alle klanten een trauma te verwerken. Mae (Rebecca Ferguson) bijvoorbeeld is haar sleutels kwijtgespeeld en vraagt of Nick haar wil helpen ze terug te vinden. Het lijkt een snelle en makkelijke zaak maar terwijl Mae haar herinneringen herbeleeft raakt Nick meer en meer in de ban van de roodharige femme fatale. Wat een eenvoudige kwestie van verloren en gevonden sleutels moest zijn, wordt een gevaarlijke obsessie. Zeker als Mae plots verdwijnt en Nick probeert te achterhalen hoe ze is verdwenen. Hij duikt steeds dieper in haar verleden en ontdekt een leven vol pijn, verraad en geheimen.

Extra’s om van te smullen

Het leuke van een film in je eigen thuisbioscoop te zien is dat je vaak van een aantal extra’s kan genieten. En wat de blu-ray versie van ‘Reminiscence’ betreft is dat zeker het geval. Op het schijfje staan 5 extra’s die je een beter inzicht van het verhaal geven en tonen hoe de film gemaakt werd.

In ‘Reminiscence: A Family Reunion‘ zie je hoe de cast en crew van West World, waarvan regisseur Lisa Joy één van de makers was, hebben meegewerkt aan de film. In ‘The Sunken Coast‘ krijgen we te zien hoe de filmmakers de straten van Miami onder water hebben laten lopen. Daarnaast krijg je ook te horen hoe het was om te filmen in Miami en New Orleans en hoe het ontwerp van de overstroomde stad tot leven kwam.

We weten allemaal dat de hersenen fungeren als een soort harde schijf waar onze herinneringen opgeslagen worden en dat je deze onder meer via hypnose kan oproepen. In ‘Crafting a Memory‘ praten de filmmakers over hoe ze op het idee kwamen om de gegevens uit de hersenen in de film te visualiseren door middel van driedimensionale projecties waar Jackman rond kon lopen en waarmee hij kon communiceren. De laatste twee extra’s zijn een beetje standaard in die zin dat we in ‘You’re Going on a Journey‘ hoofdrolspeler Hugh Jackman horen vertellen dat ‘Reminiscence’ een uniek verhaal is met wendingen die je niet ziet aankomen. Deze featurette bestaat uit stukjes interview afgewisseld met scènes uit de film en komt eerder over als een promotiefilmpje. Tot slot kan je nog even nagenieten van de titelsong van de film wanneer Lonr. in ‘Save My Love‘ onder begeleiding van Thandiwe Newton in de ‘Reminiscence’-machine stapt. Mooie beelden om de filmavond af te sluiten.

‘Reminiscence’ is nu verkrijgbaar op dvd, blu-ray en 4K Ultra HD blu-ray en je kan hem onder meer hier online bestellen.

Volg ons op sociale media of contacteer ons