Hilarische misverstanden in seventiessfeer op de première van Taxi Taxi!

Hilarische misverstanden in seventiessfeer op de première van Taxi Taxi!

3 oktober 2021 0 Door Deugenieten

Wanneer een taxichauffeur koortsachtig probeert zijn dubbelleven te verbergen ontstaat een knotsgekke komedie vol misverstanden, persoonsverwisselingen en slaande deuren.

Na de try-outs deze zomer in Middelkerke ging de knotsgekke komedie ‘Taxi Taxi!‘ van Het Farcetheater officieel in première in Gent. De succesvolle komedie van auteur Ray Cooney speelde negen jaar lang onafgebroken in het Londense West End en is uitgegroeid tot een klassieker in het genre.

Acteur-regisseur Chris Van Espen, die we vooral kennen van ‘Tegen De Sterren Op’, heeft er nu zijn eigen sausje over gegoten en laat de doldwaze misverstanden er als zoete broodjes ingaan.

Dubbelleven

In de knotsgekke theaterkomedie ‘Taxi Taxi!’ draait alles rond taxichauffeur Johan Dezwart (Sébastien De Smet). Johan heeft een behoorlijk zwaar leven: Hij heeft een vrouw in Sint-Amandsberg (Katja Retsin), een vrouw in Destelbergen (Christel Domen) en bovendien heeft hij een héél strak uurrooster! Dat laatste krijg je als je al enkele jaren een succesvol, maar vermoeiend dubbelleven leidt. Maar na een stom accident dreigt zijn geheim aan het licht te komen. Peter Van Asbroeck is in dit stuk weer zijn heerlijke zelve als Stan Van Geyt, de bemoeizieke vriend des huizes. Chris Van Espen en Anthony Van Caeneghem mogen zich uitleven in nogal aparte politierollen. En Donaat Deriemaeker maakt na enkele jaren weer zijn opwachting in een bijzonder leuke rol als de flamboyante bovenbuur Philippe Corsage. Daar komen uiteraard hilarische misverstanden en vooral veel slaande deuren van.

En tes veur te lachen!

Meer dan twee uur lang spelen de acteurs de pannen van het dak. Al van bij het begin weten ze met hun spel en grappige dialogen het publiek op hun hand te krijgen. Al snel zit je helemaal in het verhaal en voel je mee met de grappige momenten en pijnlijke misverstanden waarmee Johan Dezwart te maken krijgt. Sébastien de Smet weet het personage van de in de nauwe schoentjes zittende taxichauffeur prachtig te spelen. Zijn beide vrouwen, de ene sexy stoeipoes Vera en de andere het zorgzame moedertype Marleen, worden door respectievelijk Katja Retsin en Christel Domen, typerend en met bijhorende Gentse accenten neergezet! Peter Van Asbroeck speelt de bemoeizieke buurman waar een hoekje (of twee) af is. Zoals elke goede buur probeert zijn personage Van Geyt goed te doen voor iedereen waardoor hij zich de ene keer moet voordoen als Limburgse boer uit Affligem of als Johan, de zogenaamde man van Marleen. Gelukkig zijn er de erg bijziende maar tevens wat naïeve agent Maegermans (Anthony Van Caeneghem) en inspecteur De Cnodder (Chris Van Espen) die de misverstanden onder controle proberen te krijgen. Ware het niet dat ze er zelf soms nog een schepje bovenop doen. En om de hele situatie nog wat meer kleur te geven, is er Philippe Corsage, Vera’s flamboyante bovenbuurman, die in het sappig Gents en met zijn verfrol in de hand het geheel een roze tint geeft.

Met Taxi Taxi! zorgt Het Farcetheater gegarandeerd voor een avond hilariteit in een plezante seventies-sfeer. Taxi Taxi! speelt nog tot en met 17 oktober 2021 in Nieuwe Melac in Gent (Zwijnaarde). Tickets en info via farcetheater.be.

Lees ook: ‘The Bodyguard, the musical dinner show’ is een schot in de roos voor de vernieuwde Studio Zuid

Volg ons op sociale media of contacteer ons