Gent: lekker dichtbij en klaar om opnieuw bezoekers te verwelkomen

Gent: lekker dichtbij en klaar om opnieuw bezoekers te verwelkomen

11 juni 2020 6 Door Deugenieten

Nu we deze zomer vooral binnen de eigen landsgrenzen op ontdekking zullen gaan, wil Gent zijn unieke troeven op de kaart zetten. Het toerisme na corona zal in ieder geval lokaal én duurzaam zijn, met een focus op spreiding in tijd en ruimte.

Om het toerisme weer op een gezond niveau te brengen, investeert de Arteveldestad alvast meer dan anderhalf miljoen euro. Het relanceplan dat de stad en de toeristische sector uitgewerkt hebben, legt de klemtoon op verblijfstoerisme en op de eigenheid van Gent. Daarnaast wordt een vernieuwd toeristisch aanbod uitgewerkt. Dat zal coronaproof zijn en op maat van specifieke doelgroepen die bewust kiezen voor Gent. Tot slot zal de stad organisatoren van congressen en meetings ondersteunen.

Dichtbij en toch uniek

Gent wil zijn unieke troeven niet alleen met de Belgen maar ook met de buurlanden delen. Eén van die troeven is het Van Eyck-jaar. Gent zal zich ook tonen als uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten. Een samenwerking met creatieve Gentenaars garandeert daarbij een campagne op zijn Gents: origineel en met een hoek af.

Samen met de verschillende toeristische ondernemers wil Gent op korte termijn een vernieuwd en coronaproof toeristisch aanbod uitwerken. In juni en juli staat Van Eyck centraal: de 7senses-tour, KleurEyck in het Design Museum Gent, en vanaf 1 juli ook het Lam Gods in de Sint-Baafskathedraal. In augustus zal het Gents toerisme in het teken staan van gezinnen met kinderen.

Om bezoekers ook op langere termijn naar de stad te lokken, wil men aandacht besteden aan een duurzaam aanbod en de spreiding van toerisme. Zo komen er fiets- en wandelroutes die bezoekers naar de deelgemeenten, de rand, de groene gordel en naar minder drukbezochte plaatsen in het centrum leiden. Ook gidsen kunnen daarbij een rol spelen.

Congrestoerisme, dat ook buiten de zomer plaatsvindt, moet het evenwicht helpen bewaren. Om de duurzaamheid te bevorderen zal men stappen zetten in de richting van de elektrificatie van voertuigen en rolstoelvriendelijke activiteiten en infrastructuur.

Op de site van visitgent ontdek je wat er nu allemaal te beleven valt in de Arteveldestad. Ben je op zoek naar leuke tips om deze zomer in Vlaanderen op ontdekking te gaan? Je vindt ze op vlaanderenvakantieland.be.

Volg ons op sociale media of contacteer ons