Gault&Millau bundelt culinaire trekpleisters van Knokke-Heist in unieke gids

Gault&Millau bundelt culinaire trekpleisters van Knokke-Heist in unieke gids

1 september 2021 4 Door Deugenieten

Knokke-Heist heeft de voorbije jaren een bijzonder sterke culinaire reputatie opgebouwd. ‘A Taste of Knokke-Heist 2021’ geeft een overzicht van het allerbeste wat de kustgemeente op culinair vlak te bieden heeft. Knokke-Heist is meteen ook de eerste en enige gemeente ter wereld met een eigen culinaire Gault&Millau gids. 

Deugenieten, op welk gebied dan ook, daar draait het om in Knokke-Heist. De gemeente telt maar liefst 200 restaurants, ruim voldoende om alle mogelijke culinaire wensen in te willigen. Je kan dan ook gerust zeggen dat gastronomie en Knokke-Heist als peper en zout zijn: onlosmakelijk met elkaar verbonden.

A Taste of Knokke-Heist 2021

Wandelend door de straten van de kustgemeente stoot je op tientallen leuke, trendy plekjes voor een fijne lunch of een snelle snack. Van eenvoudige eettentjes, gezellige bistro’s, ijssalons en theehuizen tot exotische restaurants, leuke cafés, uitstekende bakkers, slagers of traiteurs. Het culinaire aanbod is heel uitgebreid en dat is de mensen van Gault&Millau niet ontgaan.

De inspecteurs van Gault&Millau gingen de afgelopen maanden op pad in Knokke-Heist en selecteerden de 148 lekkerste adressen uit de regio. Deze werden in ‘A Taste of Knokke-Heist 2021‘ verdeeld over vier verschillende categorieën:

 • Een gastronomische selectie met Gault&Millau score en toekenning van de koksmutsen
 • Een Knokke-Heist ‘Special Selection’ met diverse leuke extra adressen om te eten en drinken
 • Een selectie ambachten en winkels zoals bakkers, beenhouwers, traiteurs, vishandelaars, ijssalons en wijnwinkels
 • Een selectie beachbars

Culinair referentiepunt

In Knokke-Heist vind je toprestaurants die aan elke smaak beantwoorden. Tot de beste restaurants behoren Bartholomeus (18/20), Cuines,33 (17/20), Sel Gris (16,5/20), Il Trionfo (15,5/20), Caillou (15/20) en Escabèche (15/20). Een aantal restaurants werden door de recensenten beloond met een hogere score: Caillou (15/20), Bistro JETT (14,5/20) en Boo Raan (14/20). De inspecteurs ontdekten verder heel wat nieuwe culinaire referenties tijdens hun ontdekkingstocht in Knokke-Heist: Dah Makan (14/20), Restaurant Alexandra (13/20), Blanco (13/20), Le Chardonnay (13/20), LeBeau19 (12/20), Luxo (12/20) en Tomatous (12/20).

Naast 37 toprestaurants laat ‘A Taste of Knokke-Heist 2021’ je ook kennismaken met lokale streekproducten, de markten, aan te raden zaken in de aanpalende Zwinregio, een terugblik op Knokke-Heistse Gault&Millau award winnaars van de laatste jaren, interviews met bekende foodies, de keuken van AZ Zeno en de ART Tour Knokke-Heist. De gids is dan ook hét culinaire referentiepunt voor iedereen die in Knokke-Heist lekker wil genieten.

In het hoofdstuk Knokke-Heist ‘Special Selection’ ontdek je 50 bijkomende leuke adressen om lekker te eten en drinken. Van ontbijtzaken, lunchadressen, themarestaurants, populaire hotspots by Gault&Millau, bistro’s, brasseries en koffiebars tot cocktailbars en enkele cafés.

Gault&Millau selecteerde ook 61 ‘artisans’ en winkels die vol passie voor hun product streven naar de allerbeste kwaliteit. Deze selectie bevat onder meer 10 bakkers en patissiers, 3 chocolatiers, 12 traiteurzaken, 4 groenten- en fruitwinkels, 6 ijssalons, 9 beenhouwerijen, 4 vishandelaren en 6 wijnwinkels.

Goeste

Naar jaarlijkse gewoonte zet Knokke-Heist haar smakelijke troeven nog meer in de picture met een gastronomische belevingsweek. GOESTE is de perfecte aangelegenheid om het culinair aanbod in de kustgemeente te (her)ontdekken. Tijdens GOESTE leggen de deelnemende restaurants hun klanten extra in de watten. Zo geniet je van een glaasje bubbels, maak je persoonlijk kennis met de chef of neem je een exclusieve kijk achter de schermen. De belevingsweek vindt dit jaar plaats van donderdag 04 november tot zondag 14 november.

Alle referenties uit de Knokke-Heist gids zijn verzameld op een nieuwe website atasteofknokkeheist.be. De gids is verkrijgbaar bij Toerisme Knokke-Heist en in de lokale boekhandels voor € 19,95. 

GIVEWAY – Zin om zelf op culinaire ontdekking te gaan in Knokke-Heist? Wij geven maar liefst zeven ‘A Taste of Knokke-Heist 2021’ culinaire Gault&Millau gidsen weg. Eentje voor elke dag.
  VERGEET NIET:

  - Volg Deugenieten op Facebook en/of Instagram

  - Plaats een comment bij het bericht op Facebook en/of Instagram en ook bij 2 vorige berichten!

  We geven zeven gidsen weg dus je kan elke dag opnieuw deelnemen om je kansen te vergroten!

  Jazeker, ik volg jullie op

  en mijn username is

  Lees ook: Vanaf nu maak je zelf je favoriete PepsiCo-frisdrank met SodaStream

  Volg ons op sociale media of contacteer ons