Ga deze zomer flaneren en proeven op de Mossel & Oesterboulevard in Yerseke

Ga deze zomer flaneren en proeven op de Mossel & Oesterboulevard in Yerseke

23 april 2021 0 Door Deugenieten

Deze zomer verandert het Zeeuwse vissersdorp Yerseke in een Mossel & Oester boulevard. Van 14 juli tot 29 september kan je er de Zeeuwse mossel- en oestercultuur proeven en beleven, met tal van activiteiten op maat van het hele gezin. Van zelf mosselen vissen op de Oosterschelde tot een rondleiding langs de historische oesterputten en proeven van de Zeeuwse lekkernijen bij de verschillende foodtrucks.

Belgen zijn Bourgondiërs en mosselliefhebbers. Het is dan ook elk jaar uitkijken naar de start van het nieuwe mosselseizoen. Deze zomer kan je alvast opnieuw gaan flaneren en genieten op de Mossel & Oesterboulevard in Yerseke.

De Zeeuwse visserijplaats Yerseke vormt het mosselhart van Nederland. In Yerseke staat namelijk de enige mosselveiling ter wereld: de Nederlandse Mosselveiling. Hier komen alle mosselkwekers hun mosselen ter verkoop aanbieden. De geografische ligging is geen toeval. De Oosterschelde heeft ter hoogte van Yerseke een harde, veenachtige bodem die ideaal is om als verwatergrond te dienen. Naast dat Yerseke de thuishaven is voor de mosselsector, is het ook een bijzondere plek voor de oestersector. In Yerseke liggen namelijk de historische oesterputten. In deze putten worden de opgeviste oesters in vers zeewater bewaard.

De Mossel & Oester boulevard geeft je een unieke inkijk in de mossel- en oestercultuur van Yerseke. De hele zomer staan er diverse activiteiten op het programma: mosselen vissen op de Oosterschelde met een van de speciale rondvaartboten, rondleidingen langs de historische oesterputten, wandelen langs de vissersboten in de havens, scootertochten onder leiding van een gids. Uiteraard kan je ook volop genieten van de Zeeuwse mosselen en oesters bij de vele restaurants en terrassen. Ook de winkeliers in het Zeeuwse dorp bieden de zomermaanden iets extra’s voor de bezoekers.

Elke woensdag is het bovendien Mosseldag met extra activiteiten, variërend van een culinaire wandeling, speurtochten voor kinderen, optredens van kunstenaars en artiesten tot het kampioenschap krabbetjes vissen. Op de Mossel & Oester boulevard is er dan livemuziek en staan er kraampjes en foodtrucks.

Meer info en het programma vind je op mosselboulevard.nl.

Lees ook: Het nieuwe oesterseizoen is smakelijk geopend!

Volg ons op sociale media of contacteer ons