Food with Varinder serveert home kitchen met Indische en Midden-Oosterse accenten

Food with Varinder serveert home kitchen met Indische en Midden-Oosterse accenten

7 maart 2022 1 Door Deugenieten

Restaurant Food with Varinder in het Waals-Brabantse Terhulpen serveert huisgemaakte, geschiedenisrijke gerechten in een huiselijke sfeer. In haar gezellige en unieke restaurant neemt Varinder je mee op culinaire reis naar India, Iran en Israël.

Niets wees erop dat Varinder, een jonge Engels-Indische moeder, ooit een restaurant zou openen. Wat begon in een opwelling werd uiteindelijk een echt levensproject. Wanneer Varinder op haar 48ste langs een lege handelsruimte in Terhulpen wandelt, welt er een waanzinnig idee bij haar op: ze wil er een volwaardig restaurant uitbouwen volgens het home kitchen-concept. Een paar weken voor het coronavirus België in de greep krijgt, gooit Varinder de deuren van Food with Varinder open. Tijdens de eerste lockdown blijft ze niet bij de pakken zitten en biedt ze takeawaymaaltijden aan. Varinder herontdekt zichzelf in de keuken en weet al snel de hongerige harten van haar gasten te winnen. De goede recensies deden ons alvast besluiten om de taalgrens over te steken en aan te schuiven bij gastvrouw Varinder.

Food with Varinder in huiselijke sfeer

Om te genieten van Food with Varinder moeten we net de taalgrens over. Het restaurant ligt in het Waals-Brabantse Terhulpen, op zo’n twee kilometer van Vlaanderen. Vanuit Brussel doe je er een klein halfuurtje over met de wagen. Vanaf het treinstation van Terhulpen is het slechts 200 meter stappen.

Het is even uitkijken naar het restaurant dat geheel onopvallend in de huizenrij staat. Het grote raam met opschrift geeft ons dan weer zekerheid dat we aan het juiste adres zijn. We stappen binnen en gelijk worden we enthousiast ontvangen door gastvrouw Varinder en haar man Siamack. En hoewel Varinder volop aan de voorbereiding van haar gerechten bezig is, maakt ze ruim de tijd voor een vriendelijke babbel, alsof we elkaar al jaren kennen. Dat de interesse oprecht is, blijkt wanneer andere gasten bij aankomst meteen worden herkend door Varinder. Wie hier ooit eerder aan tafel zat, zit voor altijd in het geheugen van deze lieve gastvrouw. Ze maakt er namelijk een punt van om van al haar gasten te memoriseren wat hun voorkeur van eten is en of ze eventueel een voedselintolerantie hebben. Die gastvrijheid naar ons en de andere gasten maakt dat we meteen een welkom gevoel krijgen. En daar zit ongetwijfeld ook de gezellig, huiselijk ingerichte kamer voor iets tussen.

Homemade boven alles

Terwijl het restaurant volloopt, schrijft Varinder nog snel haar menu op het bord. Een menukaart krijg je hier niet voorgeschoteld omdat er namelijk niet te kiezen valt. Het is eten wat de pot schaft. En dat is net het unieke aan een etentje bij Food with Varinder. Elke dag staat hier iets anders op het menu. Geen enkele dag krijg je hetzelfde eten voorgeschoteld. En saai is het eten allerminst. Zo gaat Varinder persoonlijk boodschappen doen op markten en adresjes waar ze kwaliteitsvolle producten weet te vinden. Afhankelijk van het seizoensaanbod en de beschikbare ingrediënten, gaat ze creatief aan de slag in haar keuken. Als geboren vegetariër weet Varinder met de groenten en haar uitgebreide voorraad aan kruiden telkens authentieke, plantaardige en tegelijk enorm smaakvolle gerechten aan te bieden.

En ondanks het feit dat wij wel van een stukje vlees of vis houden, weet Varinder ons aangenaam te verrassen met een erg mooi aanbod aan vegetarische hapjes en schotels. Dit stond er bij ons allemaal op het menu:

  • Medjoul dadel hapjes: geroosterde huisgemaakte focaccia met medjoul dadels en geroosterde amandelen, heerlijk gekruid met sumak en chilivlokken, afgewerkt met granaatappelpitjes.
  • Vegetarische kefte: smaakbommetjes gemaakt van gegrilde aubergine, bulgur, feta en een mix van verse kruiden. Bovenop ligt er huisgemaakte hummus en muhammara. Die laatste is een saus bestaande uit gemalen walnoten en geroosterde rode pepers.
  • Gebakken bhajis: een soort uienbeignets gemaakt met kikkererwtenmeel, verse koriander en andere specerijen.
  • Pittige gebakken feta samosa’s.
  • Curry van kikkererwten met garam masala (volgens familierecept). Garam masala is een uit India afkomstig geroosterd mengsel van specerijen. Het gerecht is afgewerkt met gegrilde aubergines, verse koriander en granaatrappelpitjes. Varinder voegde er bovenop nog een Perzische toets aan toe met een yoghurt van rozijnen en walnoten.
  • Gegrilde bloemkool met kurkuma. Dit recept met geelwortel werd bedacht door Varinders man Siamack.
  • Huisgemaakt za’atar flatbread. Dit brood met heerlijk kruidenmelange uit het Midden-Oosten wordt elke ochtend en avond vers gebakken in Varinders keuken.
  • Persian Love cheesecake. Deze signature dish is gemaakt met onder meer rozenblaadjes, pistachenoten en kardemom.
  • Brownie van donkere chocolade met tahini en halva. Tahini is een Midden-Oosterse sesampasta en halva een zoete oriëntaalse specialiteit.

Verrassende smaken

Tijdens het eten van al dat lekkers worden we vaak verrast door een aantal onbekende smaken. Varinder gaat dan ook erg creatief om met ingrediënten, kruiden en specerijen. Zo weet ze elke avond opnieuw haar gasten te verrassen met erg smaakvolle gerechten die ze met veel zorg en liefde klaarmaakt.

Wat voor ons de hele beleving compleet maakte, was de erg vriendelijke en gemoedelijke sfeer. Niks hoeft, alles mag. Net zoals thuis. Wie na zijn hoofdgerecht nog graag een extra portie krijgt, wordt met plezier bediend. Siamack zorgt ervoor dat het de gasten aan niks ontbreekt terwijl Varinder in haar keuken zorgt voor een volgend heerlijk gerecht.

Wie ongedwongen wil genieten van een verrassend vegetarische maaltijd in een huiselijke sfeer is bij Food with Varinder aan het juiste adres. Wij genoten alvast van de heerlijke gerechten, de lekkere wijnen en de enorme gastvrijheid waarmee Varinder en Siamack hun gasten ontvangen. Food with Varinder is de ideale plek om kennis te maken met een keuken die tegelijk trendy is maar vooral boordevol smaak en geschiedenis zit.

Food with Varinder vind je op Place Alphonse Favresse 71 in Terhulpen. Je kan er terecht op woensdag, donderdag en vrijdag van 12u tot 15u en op donderdag- tot en met zaterdagavond van 19u tot 22u. Zondag kan het van 11u tot 15u. Meer informatie vind je op FoodWithVarinder.

Lees ook: Domu Mia serveert de heerlijke keuken uit Sardinië in Brussel

Volg ons op sociale media of contacteer ons