Feestelijke kerstdrukte overspoelt Brussels Airport

Feestelijke kerstdrukte overspoelt Brussels Airport

23 december 2021 0 Door Deugenieten

Tijdens de kerstvakantie heerst er altijd een gezellige bedrijvigheid op Brussels Airport. Tijdens de hele vakantieperiode worden er maar liefst 527.000 passagiers verwacht. Om de reizigers in de juiste sfeer te brengen werd de terminal alvast in een magische kerstsfeer gehuld.

Tussen vrijdag 24 december en zondag 9 januari verwacht Brussels Airport 527.000 passagiers op de luchthaven. Dat is meer dan het dubbele van de 215.000 passagiers die tijdens de vorige kerstvakantie, in volle covidcrisis, langs de luchthaven passeerden. Deze kerstperiode zijn vooral een aantal Spaanse zonbestemmingen zoals de Canarische Eilanden, Alicante en Malaga en citytripbestemmingen waaronder Rome, Wenen, Barcelona, Berlijn en Lissabon populair. Op de langeafstand wordt er vooral gevlogen naar New York en Dubai.

Nieuw voor deze vakantieperiode is de herstart van de winterzonvluchten naar de Kaapverdische Eilanden en Egypte. Daarnaast zijn er ook nog de wintersportvluchten naar Finland (Kittila en Kuusamo) en voor het eerst ook naar Bolzano (Sky Alps) en Innsbruck (Transavia). Ook verschillende exotische zonbestemmingen worden opnieuw opgestart. Zo zijn er weer vluchten richting Azië maar ook naar bijvoorbeeld Punta Cana en Cancun. Nieuwe verre zonbestemmingen zijn Mauritius, Curaçao en Havana. Keuze genoeg dus voor wie er alsnog even tussenuit wil, naar de sneeuw of naar de zon!

Kerstsfeer op Brussels Airport

Vanaf de aankomst op de luchthaven word je ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer. Overal zijn versieringen aangebracht, waaronder meer dan 200 kerstbomen, duizenden kerstballen en 5 kilometer aan kerstverlichting. Absolute eyecatcher zijn de originele kerstbomen onder het vertrekbord waar de hele luchthavengemeenschap aan heeft meegewerkt.

De twee 5,5 meter hoge kerstbomen zijn volledig gemaakt van hergebruikte materialen van partners uit de luchthavengemeenschap. Ze werden gebouwd als een in het oog springende ‘installatie’, die symbool staat voor het belang van een circulaire economie en van samenwerking voor Brussels Airport. Materialen van partners op de luchthaven zijn op een originele manier gebruikt als verrassend en feestelijk decoratiemateriaal.  De versiering van deze uitzonderlijke kerstboom bestaat uit niet minder dan 2.000 verschillende voorwerpen. Het gaat onder meer om bekers, linten die geknipt zijn uit dekzeilen, tassen, zakjes, enz.

De kerstman zelf mag natuurlijk ook niet ontbreken. Hij is present op zijn arrenslee en laat zich, vlak voor Kerstmis, graag fotograferen voor je perfecte kerstkaartje. Of je kan op de foto met de elfjes die in de terminal rondwandelen. Tenslotte kan je ook een leuke kerstfoto nemen aan de Instawalls en de grote verlichte kerstbal aan de vertrekhal.

Een goede voorbereiding voor een zorgeloos vertrek

Om je kerstvakantie niet in het water te laten vallen is het meer dan ooit belangrijk om de reisvoorwaarden voor je bestemming goed op te volgen. Dat doe je best tot net voor het vertrek aangezien reisvoorwaarden blijven evolueren en sommige bestemmingen naast het vaccinatiecertificaat nog een bijkomende test vereisen. Op de website van Brussels Airport vind je via de Travel Map een handig overzicht van de reisvoorwaarden en vereiste documenten per land. Via de website kan je ook nakijken wanneer je best naar de luchthaven vertrekt. Denk er ook aan om voor je terugkeer naar België online het Passenger Locator Form in te vullen. Dit kan je zelfs nog voor vertrek doen. Nog meer tips voor een zorgeloos vertrek vind je hier: 10 beste tips voor een zorgeloos vertrek op Brussels Airport.

Vertrek jij de komende dagen naar het buitenland om Kerstmis te vieren, of begin je het nieuwe jaar onder een tropische zon? Laat het ons gerust weten in de comments onderaan. We wensen je alvast fijne feestdagen en een heerlijke vakantie!

Lees ook: 10 redenen waarom je vliegvakantie in het water kan vallen

Volg ons op sociale media of contacteer ons