En petit comité of niet, met Talisker en Johnnie Walker is het altijd feest!

En petit comité of niet, met Talisker en Johnnie Walker is het altijd feest!

30 november 2020 0 Door Deugenieten

Met nog een paar weken te gaan, kijken we allemaal uit naar kerst. Aangezien we Kerstmis dit jaar anders moeten beleven, hopen we alvast op een mooi sneeuwtapijt. Een gezellige boom en lekkere eindejaarsdrankjes, daar zorgen we zelf voor!

Talisker 10 Year Old

Dit jaar vieren we kerst veilig in beperkte kring. Maar dat neemt niet weg dat ook een bescheiden familieavond rond de feestdagen speciaal mag zijn. Een goed glas whisky mag daar zeker niet bij ontbreken.

Talisker 10 Year Old is wereldwijd geliefd om zijn maritieme en zeezoute smaak. Geen wonder dat Taliskers slogan ‘Made By The Sea’ is. De bekroonde Schotse whisky van de oevers van het eiland Skye heeft een rijk en diep karakter. Een ideaal geschenk voor de ‘wild spirit’ in jouw leven, maar ook heerlijk om in een cocktail of klassiek on the rocks te serveren.

Talisker tip: Geef met twee à drie druppels Talisker 10 Year Old jouw oesters een boost en geniet van een nieuwe, unieke smaakervaring. 

Recept: Talisker Sour

  • 50 ml Talisker 10 Year Old, 25 ml limoensap, 1 eiwit, 15 ml suikersiroop, 2 venkelpuntjes
  • Mix alle ingrediënten in een cocktailshaker en top deze af met ijs. Shake goed en zeef in een klassiek old fashioned glas. Garneer met de venkelpuntjes en serveer!

Zin in iets warms om de avond perfect mee af te sluiten, gezellig voor de haard? Talisker 10 Year Old is een heerlijke toevoeging aan jouw hot chocolate. Maak je warme choco compleet door een geroosterde marshmellow toe te voegen als finishing touch. 

Johnnie Walker Gold Label Icon

Johnnie Walker Gold Label is een klassieker binnen het uitgebreide assortiment van het bekende whiskymerk. De perfecte, honingzoete blend is een eerbetoon aan de harmonieuze samenwerking tussen de whisky’s van Speyside en Highland. ’s Werelds nummer één Schotse whisky, bestaat dit jaar 200 jaar en dit vieren ze met een lancering van een aantal exclusieve flessen, waaronder Gold Label.

De fles is een perfect geschenk, want met zijn luxueuze gouden verpakking is inpakpapier overbodig. Bind een mooie strik rond de doos et voilà! Serveer je de whisky thuis? Dan is hij heerlijk om puur van te genieten, maar hij is ook verrassend lekker in een cocktail. 

Johnnie Walker tip: Ga voor een extra speciaal cadeau met de Johnnie Walker Gold Label Icon fles of de limited edition geschenkset met bijbehorende tumbler glazen.

Recept: Johnnie Walker Winter Highball

  • 50 ml Johnnie Walker Gold Label, 150 ml ginger ale of spuitwater, 1 kaneelstokje, 1 partje sinaasappel
  • Mix je Johnnie Walker whisky met ginger ale of spuitwater in een highball glas met ijs. Werk af met een partje sinaasappel en het kaneelstokje.

Lees ook: Zo geniet je thuis van de heerlijke cocktails van Regent Seven Seas Cruises

Volg ons op sociale media of contacteer ons